מתכון מנחם וקצת סתווי: אורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה פריכה 

מי מאתנו לא מכיר ואוהב את האורז הפרסי הטעים, הידוע בצבעו הצהוב, עם אותה שכבה של פרוסות תפוחי אדמה קראנצ'ית, ואותה חוויה כיפית של התמוגגות כשהופכים את הסיר על צלחת הגשה וכל היופי שבסיר מוצג לראווה. 

לחם קופים, תחתיות ארטישוק ממולאות וכרוב ברוטב: 3 מתכונים בטעם של בית
סובלים מחרדה במלחמה? קחו שמונה מאכלים שיסייעו לכם להוריד אותה

לרגל השקת אורז פרסי אותנטי של המותג הקולינארי מאסטר שף, סבתא נעימה חנוכי – ממושב שדה אליעזר שבצפון הארץ, חושפת את המתכון האורגינלי מהמטבח הפרסי להכנת אורז פרסי אותנטי, וגם בימים קשים אלו נשות המושב הממוקם בגליל העליון נרתמות ומבשלות מנות חמות לחיילי צה"ל ולכוחות הביטחון. 


אורז פרסי

ממטבחה של נעימה חנוכי מושב אליעזר

מצרכים:

1 קילו אורז פרסי של מאסטר שף

3 כפות מלח

1/4 כפית כורכום

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

1/2 כוס שמן  קנולה

1 כוס מים  רותחים

מתכון אורז פרסי של מאסטר שף  (צילום: יח''צ)
מתכון אורז פרסי של מאסטר שף (צילום: יח''צ)


אופן ההכנה:

1. להרתיח בסיר גדול 3 ליטר מים. 

2. לשטוף את האורז לפני הבישול במי ברז.

3. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לפלחים עגולים.

4. כשהמים רותחים יש להוסיף את הכורכום, המלח והאורז ולערבב היטב ובעדינות כדי שלא ייווצרו גושים. לא לסגור את הסיר רק לערבב בעדינות. כשהאורז רך, אך לא רך מדי, (מומלץ לטעום גרגר אחד), בערך אחרי כ – 20 דקות, מורידים את  האורז מהאש, מסננים. חשוב לשים לב שלא יהפוך "לדייסה". 

5. משמנים סיר רחב ונמוך (או מחבת רחבה וגבוהה).

6. מחממים מעט את השמן ומניחים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר.

4. מטגנים את תפוחי האדמה עד השחמה קלה משני הצדדים

5. מוסיפים את האורז המוכן לסיר עם תפוחי האדמה. 

6. במקביל – מרתיחים חצי כוס שמן בסיר קטן. לפני שהשמן רותח מוסיפים את כוס המים- בזהירות 

7. מוסיפים את השמן והמים הרותחים לסיר עם האורז ותפוחי האדמה

8. מכסים את הסיר ומבשלים לחצי שעה על להבה נמוכה.

9. הופכים את הסיר על צלחת הגשה, מקשטים באגוזים קלויים, ירק או נתחי בשר שבושלו לפני אם תרצו מנה עיקרית.