מצרכים ל-4 מנות:
כף שמן זית
500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות
200 גרם שעועית לבנה יבשה
2 גזרים
2 בצלים קצוצים
3 גבעולי סלרי
4 עגבניות מגורדות
5 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות

תיבול:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית כמון
כפית פלפל שחור
כפית מלח
5 כוסות מים
לקישוט: פטרוזיליה/ כוסברה (לא חובה) 

אופן ההכנה:
1.
משרים את השעועית הלבנה לילה לפני בקערת מים עם כפית אבקת סודה לבישול.
2. קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/ פרוסות ומגרדים את העגבניות.
3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים, מוציאים לקערה נפרדת.
4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל הקצוץ, השום והגזר ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים.
6. מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים.
7. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
8. טועמים ומתקנים תיבול, במידה וצריך מוסיפים עוד מים. המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים.
9. להגשה ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה/ פטרוזיליה.