עוגיות בצק פריך. העוגיות המושלמות ליד הקפה. הפעם עשיתי אותן עם קורצן של מיקי מאוס כדי להחדיר קצת שמחה ואופטימיות.
בחרתי דווקא בקורצן הזה כי הוא מזכיר לי רגעים יפים בילדות, רגעים של תמימות ואופטימיות. מזכיר לי נסיעה משפחתית לאורלנדו, שם תמיד הרגשתי שאני חיה בתוך בועה, בתוך איזשהו חלום עם מציאות מדומיינת שבה הכל מלכותי וורוד.
יש משהו בצורה של האוכל שאנחנו אוכלים, יש משהו בצנצנת שמונחת על השולחן והיא משדרת אנרגיות חיוביות, ולכן זה מה שבחרתי להכין.
כמובן שגם כל קורצן אחר יעבוד, העיקר התוצאה הסופית שהיא העוגיה הפריכה שמתמוגגת בפה ומשאירה בתוכו טעם של עוד.
אז הנה לכם המתכון, לעוגיות הכי בסיסיות והכי טעימות. עוגיות בצק פריך שתוכלו להכין בכל הזדמנות.
מרכיבים:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
חצי כפית מחית וניל איכותית
רבע כפית מלח
לקישוט:
1 ביצה טרופה
סוכר חום
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון/ במיקסר עם וו גיטרה, נעבד את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים קטנים.
2. נוסיף את הסוכר, מחית הוניל והמלח ונעבד לקבלת בצק.
3. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לקירור לחצי שעה לפחות.
4. נחמם תנור על 180 מעלות.
4. נחלק את הבצק ל-2 חלקים וחלק אחד נשמור בקירור על מנת שלא יתחמם.
5. נקמח משטח עבודה ונרדד את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר.
6. נקרוץ עם קורצן שאוהבים ונניח על תבנית שמעליה מונח נייר אפיה.
7. נמרח את העוגיות במעט ביצה ונפזר מעל כל עוגיה מעט סוכר חום.
8. נאפה כ- 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
9. נצנן ונשמור בכלי אטום שאוהבים.