ברוסקטה. המאכל האיטלקי שמורכב מהמרכיבים הכי פשוטים, שלא יאמן איך בשילובים הם יוצרים מנת פתיחת שקשה שלא לאהוב אותה. 
את המתכון הזה אתם חייבים לאמץ, כי הוא לוקח חמש דקות עבודה, הוא בריא והוא ממכר. בין אם כארוחת ערב קלילה, ובין אם כמנת הגשה בשולחן אירוח חלבי. מנה טעימה, צבעונית ומרשימה. 

מרכיבים:
- חצי קילוגרם עגבניות 
- 2 שיני שום
- עלי בזיליקום
- לימון
- שמן זית
- מלח גס 
לצנימים:
- בגט טרי
- שמן זית

ברוסקטה איטלקית ביתית (צילום: ליאל עזור)
ברוסקטה איטלקית ביתית (צילום: ליאל עזור)

אופן ההכנה:
1. נחתוך את הבגט לעיגולים בעובי בינוני. 
2. נמרח כל עיגול בשמן זית משני צדדים. 
3. נאפה בתנור על חום של 160 מעלות עד הזהבה. 
נכין את העגבניות:
4. נקצוץ עגבניות לריבועים ונשים בקערה.
5. נכתוש את שיני השום ונקצוץ את הבזיליקום הטרי ונוסיף לקערת העגבניות. 
6. נוסיף לימון סחוט ושמן זית ונערבב היטב. 
7. נסדר את העגבניות מעל הצנימים, נסדר בצלחת ונפזר מעל מעט מלח גס. 
8. נגיש לשולחן ונהנה מטעם איטלקי ביתי.