קבלו את העוגה המושלמת, עוגת רוגלך נשלפת. העוגה שתשגע את כל האורחים ואת כל הטועמים ממנה. אם גם לכם בא קצת לגוון מעוגת שמרים רגילה, זה הפתרון המושלם עבורכם. העוגה הזאת מרשימה ברמות, טעימה ברמות וכל כך מיוחדת.
מרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (כף)
80 גרם סוכר לבן (חצי כוס פחות כף)
160 מ״ל חלב (2/3 כוס)
2 ביצים גודל l
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
למילוי:
200 גרם שווקלד נוטלה (2/3 כוס)
200 גרם חמאה מומסת
240 גרם סוכר חום כהה (2 כוסות)
60 גרם קקאו איכותי (חצי כוס)
70 גרם שקדים טחונים (חצי כוס)
להברשה:
ביצה
מעט מים
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
לקישוט:
שוקולד נוטלה
אופן ההכנה:
1. נשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ונערבב עם כף.
2. נוסיף את הסוכר ונערבב.
3. נוסיף פנימה חלב וביצים ונלוש בעזרת וו לישה עד קבלת בצק.
4. כשקיבלנו בצק נוסיף את החמאה הקרה ונמשיך בלישה.
5. כשהחמאה נטמעת בבצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ- 7 דקות נוספות עד שנקבל בצק אחיד, חמים ורך למגע.
6. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה בניילון ומגבת ונתפיח כשעה בטמפרטורת החדר.
** אם נרצה להתפיח את הבצק במשך לילה שלם במקרר, נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס לקירור.
בנתיים נכין את סירופ הסוכר:
7. על קלחת נרתיח את הסוכר והמים עד המסה מלאה של הסוכר.
כשהבצק תפח נכין את המלית:
8. נשים בקערה את החמאה המומסת ונוסיף לתוכה את ממרח השוקולד ונחמם במיקרו לקבלת מרקם פחות סמיך.
9. נוסיף אל הקערה את כל יתר המרכיבים ונערבב לאיחוד. אם המלית סמיכה נוכל לחמם אותה מעט במיקרו.
נמשיך עם הבצק:
10. נחלק את הבצק לשניים ונפתח כל חצי על משטח מקומח ונרדד לעובי בינוני.
11. נמרח על הבצק שכבה דקה מהמילוי שהכנו.
12. נקפל את הבצק לחצי, נקמח אותו ואת השיש ונרדד לעובי דק.
13. נמרח שכבה דקה מהמילוי על הבצק המרודד.
14. נחתוך בעזרת סכין למשולשים ונגלגל כל משולש לצורת רוגלך.
15. נסדר בתבנית עגולה משומנת כשמתחתיה מונח נייר אפיה.
16. נבריש את הרוגלכים בביצה.
17. נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד השחמה.
18. כשנוציא את העוגה מהתנור נבריש אותה בסירופ הסוכר וניתן לה להצטנן.
19. נזלף מעל שוקולד נוטלה ונגיש לשולחן.
בתיאבון !
@lielazur55 המתכון המלא במעריב תחת הכותרת: עוגת רוגלך מלאה בשוקולד
♬ צליל מקורי - lielazur