מרכיבים:
קילו פילה עוף
חצי כוס קורנפלור
כוס וחצי קמח
2 אבקת אפיה
3 ביצים
חצי כוס מים
כפית מלח
כפית שום כתוש
פלפל שחור
לרוטב:
רבע כוס סויה
4 כפות קטשופ
3 כפות סוכר חום
2 כפיות צ׳ילי גרוס
2 כפות שמן שומשום
חצי לימון סחוט
כוס מים מהולים בכף קורנפלור
לבישול:
2 שיני שום
גבעול בצל ירוק חתוך לעיגולים
לקישוט:
שומשום
חצי גבעול בצל ירוק
אופן ההכנה:
1. נחתוך את הפילטים לקוביות.
2. נערבב בקערה את הביצים, המים, המלח, הפלפל והשום הכתוש.
3. בקערה נפרדת נשים את האבקות: הקמח, אבקת האפיה והקורנפלור.
4. נתבול כל קוביית עוף בתערובת הרטובה וממנה לתערובת האבקות עד שכל קוביה תכוסה בלבן.
5. נחמם מחבת עם שמן ונתחיל בטיגון הקוביות. נטגן היטב מכל צד ונניח על נייר סופג להצטננות.
6. בנתיים נכין את הרוטב: נשים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ונערבב לאיחוד מלא.
7. נטגן במחבת גדולה ורחבה שמן ביחד עם שיני השום והבצל הירוק.
8. נוסיף פנימה את הרוטב שהכנו, נביא להרתחה וננמיך את האש.
9. נוסיף את קוביות העוף המטוגנות ונערבב עד שכולן יצופו ברוטב.
10. נוסיף את השומשום ונערבב.
11. נכבה את האש ונפזר מלמעלה בצל ירוק.
12. נגיש לצד אורז חם ונהנה מארוחה סופר טעימה.
@lielazur55 כשנגמרו הרעיונות לארוחת צהריים
♬ צליל מקורי - lielazur