אם יש עוגיות שאני אוהבת ויכולה להגיד שאני מכורה אליהן זה העוגיות האלו. יש בהן משהו כל כך פשוט שגורם לי להתמכר אליהן. הן פרווה והן כל כך קלות להכנה, ותמיד אפשר לאכול אותן. הבעיה העיקרית היא שברגע שמתחילים לאכול מהן, אי אפשר להפסיק.. קבלו מתכון מנצח לעוגיות האלה.
מרכיבים:
3.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
חצי כף מלח
חצי חבילת מחמאה רכה (לא מומסת)
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
חצי כפית סוכר
הברשה:
ביצה
מעט מים
שומשום
אופן ההכנה:
1. נשים בקערה קמח,ֿ אבקת אפיה, מלח וסוכר ונערבב.
2. נוסיך פנימה את המים, השמן והמחמאה.
3. נלוש עם היד עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
4. נעביר לקירור של חצי שעה - שעה.
5. נתחיל ליצור עיגולים ונניח על תבנית שמעליה מונח נייר אפיה.
6. נבריש את העיגולים בביצה ונפזר שומשום.
7. נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב (בערך 30 דקות).