מצרכים ל-4 מנות:
3 כפות שמן סויה
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2-3 שיני שום פרוסות
5 גבעולי סלרי קצוץ
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 כוסות דלעת חתוכה לקוביות גסות
2 קופסאות שימורי חומוס, מסונן ושטוף היטב
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
תיבול:
3 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מים עד גובה הירקות
לקישוט: כוסברה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק , מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל, שום, סלרי וגזר עד הזהבה.
2. מוזגים מים עד גובה הירקות ומרתיחים.
3. מוסיפים לסיר בזהירות את קוביות הדלעת וגרגירי החומוס ומבשלים כ- 45 דקות נוספות על אש בינונית.
4. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, טועמים ומשלימים להגברת טעמים.
5. לאחר כיבוי האש מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. בהגשה ניתן לפזר מעל המרק כוסברה קצוצה. בתאבון