כל הטוב שבחמין: הארוחה החורפית המושלמת
חמין לשבת: מתכון ל"סחינה" חמין מרוקאי
חמין לשבת: והפעם חמין צמחוני מהיר להכנה
חמין אסייתי טבעוני - נדב טל
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 בצלים גדולים
600 גרם דלעת
2 ראשי שורש סלרי גדולים
1 חבילה גזר קצוץ "טעם הטבע"
500 גרם שעועית לבנה "טעם הטבע"
230 גרם שעועית אדומה "טעם הטבע"
8 שיני שום קלופות
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
3 פלפל שאטה יבש
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
5 כפות שמן
לרוטב קארי אדום:
1 פחית נוזל קוקוס
3 כפות מחית קארי אדום
5 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כוס מים
לטופו:
300 גרם טופו קשה
1 חבילה לקט ירקות אסיאתי "טעם הטבע"
¼ כוס סויה
2 כפות סילאן
1 כף מירין
שקית קוקי
לאורז:
1.5 כוסות אורז יסמין
1.5 כוסות מים
4 כוכבי אניס
½ ענף למון גראס
½ כפית מלח דק
שקית קוקי
אופן ההכנה:
1. האורז: בקערית קטנה משרים את האורז במים לכחצי שעה. לאחר השריה מעבירים את האורז עם מי ההשריה לשקית קוקי.
מוסיפים את כוכבי האניס, המלח והלמון גראס וסוגרים את השקית היטב. מחוררים מספר חורים (בעזרת קיסם בחלקה העליון של השקית, מניחים בצד.
2. הטופו: בעזרת נייר סופג, מספיגים את נוזלי הטופו וחותכים לקוביות גדולות, מכניסים לשקית קוקי ביחד עם ירקות הלקט האסיאתי הסויה והסילאן. קושרים את השקית ומחוררים מספר חורים בחלקה העליון, מניחים בצד.
3. בקערית מערבבים את כל מרכיבי רוטב הקארי עד לקבלת נוזל אחיד.
4. מקלפים את הבצל וחותכים לרבעים. מקלפים את שורש הסלרי והדלעת וחותכים לקוביות גדולות. מקלפים את תפוחי האדמה ומשאירים בשלמותם.
5. בסיר גודל מחממים את השמן ומאדים את שיני השום, הג'ינגר, פלפל השאטה והפלפל השחור עד שהשמן מבעבע.
6. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומאדים מספר דקות על להבה בינונית עד שהגזר מתרכך ומקבל גוון כהה.
7. מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה ומעליהם את שורש הסלרי, הבצלים והדלעת. מפזרים מעל את השעועית הלבנה והחומה.
8. יוצקים מעל את רוטב הקארי האדום ומניחים את שקיות הקוקי מעל ומשקיעים אותן מעט לתוך הנוזל.
9. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה בסיר חצי מכוסה, ברגע שמבעבע מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 50 דקות.
10. מעבירים את הסיר לבישול איטי למשך לילה על פלטה חמה או בתנור בחום של 110 מעלות.
הגשה: עורמים את האורז במרכז צלחת וסביבות את כל הירקות, השעועית והטופו. מפזרים מעט עלי כוסברה ובזיליקום קצוצים מלמעלה. מומלץ להגיש עם סויה ופלח לימון. בתאבון