הכתבה נכתבה בשיתוף השף הלבן
רמות נמוכות של שומן, ויטמין B, אשלגן, נוגדי חמצון ותכולה גבוהה של אומגה 3, אשר מסייעת בשמירה על המוח, בהורדת לחץ הדם ומפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות רבות. לכבוד מלך הדגים הוורדרד החלטנו להקדיש מאמר שכולו מחווה לסלמון! אם גם אתם נמנים על אלו האוהבים את טעמו המשובח, הינה כמה רעיונות שתוכלו להכין מהדג הנהדר הזה.
פסטה חמצמצה עם סלמון
תארו בדמיונכם את זה: צלחת פסטה גדושה משולבת עם שעועית ירוקה טרייה שטוגנה קלות במחבת עם שמן זית, מיץ מלימון טרי והרבה חמאה (כדי להעניק לה טעם מעולה באמת), טבעות של בצל ירוק טרי פזורות בנונשלנטיות על גבי המנה וקוביות של סלמון צרוב מבצבצות על גבי הפסטה ומציצות בין השעועית הירוקה לבצל הירוק, שמעניקים למנה מראה חיוני ובריא. את כל הטוב הזה עוטף רוטב טריאקי משובח וגרידת לימון עדינה בזוקה מעל הכול. מנה מושלמת לצד כוס יין לבן.
סלמון עם קראסט אגוזים
סלמון בתנור הוא מנה שאי אפשר לטעות איתה. התנור מעניק לו בדיוק את מידת החום האהובה עליו ומשבח את טעמו העדין בעשרות מונים. לסלמון בתנור יש גרסאות רבות, כולן טובות וכולן טעימות. אבל אנחנו בחרנו להציג בפניכם את הגרסה שבה נתח הסלמון מצופה בקראסט פריך במיוחד, שעשוי כולו מאגוזים ופיסטוקים. כדי להכין את הקראסט צריך רק לגרוס את אגוזי המלך והפיסטוק ולערבב אותם ביחד עם עלי תימין, מעט שמן זית ומלח. טעמם של עלי התימין הוא מאוד מעודן והולם את טעמו העדין של הסלמון, זאת בניגוד למשל לעלי רוזמרין שטעמם דומיננטי מאוד – למי שמעדיף את גוון הטעם הזה יכול להחליף בין שני עשבי התיבול. את התערובת יש להדק מעל נתח הסלמון ולהכניס אותו לתנור לזמן קצר כדי שלא יתייבש.
פשטידת סלמון מעושן
אם נתייחס לרגע למאכל פשטידה כפי שהוא, הרי שמדובר בארוחה מזינה, טעימה ובריאה, שכאשר היא מגיחה מהתנור היא מגרה במיוחד. המעטה הצרוב שנוצר על חלקה העליון, הריח המדהים שמתפשט ברחבי הבית והעובדה שאנחנו יודעים בדיוק אילו מוצרים הכנסנו לתוך הפשטידה, שהופכת את ההמתנה, עד שהיא תתקרר ותתייצב, לקשה במיוחד. ואם לא די בכך, הוסיפו לפשטידה המדהימה הזו גם סלמון מעושן. מדובר בלא פחות מאשר יצירה קולינרית שתימס לכך בפה ברגע שתחתכו את הפשטידה הזו. מומלץ להוסיף לתוכה בצל ירוק, ברוקולי ואפשר גם כרובית. אם אתם רוצים לספוח היטב את הנוזלים כדאי לפזר בתחתית התבנית פירורי לחם, ולרוטב הרויאל שלכם (שמנת וביצים) הוסיפו גם גבינה כדי לקבל טעמים עשירים יותר. הוסיפו מעט חרדל דיז'ון לקבלת טעמים עוצמתיים יותר, ערבבו הכול ביחד והכניסו לתנור.
קציצות סלמון לקטנטנים
כבר הזכרנו את שלל יתרונותיו הבריאותיים של הסלמון, וכעת נמליץ לכם על מנה מיוחדת שהילדים שלכם ישמח לאכול ממנה. קציצות מסלמון טחון בשילוב קטשופ – המטבל הלאומי של ילדים באשר הם ברחבי העולם. קצת שמן, לימון, פירורי לחם ומלח ויש לכם עיסה טעימה ופשוטה שתשמח כל לב קטנטן. מהעיסה ניתן ליצור כדורים קטנים שאותם אפשר לעצב כדגיגונים. הכניסו לאפייה קצרצרה של 10 דקות בערך והקפידו שלא לאפות את הדגיגונים שלכם יתר על המידה כדי שלא יתייבשו בתנור. תוכלו להגיש אותם לצד צ'יפס, פירה, מנה של אורז או פתיתים וירקות טריים חתוכים.
הכתבה נכתבה בשיתוף השף הלבן