מנה ראשונה, תוספת, מנה עיקרית או ארוחה שלמה? מרק יכול להוות מנה ראשונה, תוספת לארוחה, מנה עיקרית או אפילו ארוחה שלמה, הכול תלוי בהרכבו. מרק צח או מרק ירקות עשיר שאינו מבוסס על פחמימות כמו תפוחי אדמה ובטטה, יספק לנו נוזלים, מינרלים וסיבים תזונתיים מהירקות ומתאים כמנה ראשונה. מרקים עשירים בפחמימות כמו מרק בטטה, מרק תירס או מרק שמבוסס על תפוחי אדמה או אורז או גריסים, מתאימים כתוספת לארוחה. מרק עוף או מרק עם קטניות יספקו לנו חלבון מהחי או מהצומח ולכן מתאימים כמנה עיקרית.

ההכנה של מרק קטניות דורשת לעיתים הכנות מראש של השרייה ארוכה, אבל ישנה דרך מעולה לקיצור תהליכים בבישול המרק על-ידי שימוש בקטניות מוכנות וארוזות, כמו הקטניות של טעם הטבע של שטראוס. כך שזמן הכנה לא יהווה לכם מכשול וגם מרק מזין וטעים עם קטניות יכול להיות ארוחה ספונטנית. ואיזה מרק יכול להוות ארוחה שלמה? מרק שמכיל את הכול יחד. ירקות, חלבונים – מהחי או מהצומח, פחמימות, מעט שמן זית וכמובן מים.

מרק חרירה עשיר (צילום: יחצ)
מרק חרירה עשיר (צילום: יחצ)

מרק חרירה עשיר

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים
5 שיני שום קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
7 כוסות מים רותחים
1 כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט או כמון
קופסת עגבניות מרוסקות של טעם הטבע בקופסה
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
חצי שקית עדשים ירוקות מבושלות טעם הטבע
חצי שקית גרגירי חומוס מבושלים טעם הטבע
רבע שקית גזר מגורד טבע הטבע
2 כפות קמח מהולות ב-1/2 כוס מים
חופן אטריות דקות למרק

אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות.
2. קוצצים גס את עשבי התיבול.
3. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד לריכוכם.
4. מוסיפים תבלינים, מטגנים דקה, ואז מוסיפים את המים.
5. מוסיפים את שאר המצרכים פרט לקמח ולאטריות הדקות ומבשלים במשך 45 דקות. טועמים כדי לתקן תיבול.
6. מוסיפים את הקמח המעורבב עם המים ומערבבים.
7. מוסיפים אטריות דקות ומבשלים עד שהן מתרככות.

המתכון באדיבות דורית שאלתיאל, דיאטנית טעם הטבע, שטראוס