הופתענו לגלות שילדים, שכידוע אוהבים "פסטה לבנה בלי כלום", מסכימים לטעום וזוללים בהנאה: פסטה ברוטב אלי אוליו, שבבסיסו מורכב משמן זית, שום ופטרוזיליה. הפסטה מתעטפת בשכבה דקה של רוטב שקוף, אך מתובל ומתקתק, ובתוספת גבינת פרמז'ן הופכת לחגיגה של ממש. איך לא חשבנו על זה קודם? במסגרת יום מעשים טובים ה-18 של "עמותת רוח טובה" מקבוצת אריסון שהתקיים השנה ב-19 במארס, שף שאול בן אדרת הגיע ל'עמותת לשובע', לבשל עם מפוני נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים. קבלו את הגרסה שלו לפסטה אלי אוליו שמכינים בחמש דקות. המלצה שלנו: אתם יכולים לוותר על הצלפים, הבצלצלים והזיתים כשאתם מגישים את המנה לקטנטנים, ולשמור אותם בצד ולהוסיף למנת הפסטה שלכם. בתאבון.
מצרכים ל-2 מנות:
6 שיני שום קלופות לפרוסות
2 כפות צלפים
10 בצלצלים בחומץ – בצלצלי פנינה
12 זיתי טאסוס מגולענים
1 פלפלון צ'ילי טרי או רבע כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
8 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת פסטה מבושלת אל דנטה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עד לדרגת אל דנטה.
2. מחממים במחבת עמוקה את כל מרכיבי הרוטב מלבד הפטרוזיליה והפרמז'ן.
3. מוסיפים למחבת עם הרוטב את הפסטה המבושלת ועלי הפטרוזיליה הקצוצים.
4. מגישים בצלחת ומפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת מעל.