בהמון מתכונים עושים שימוש בפתיתי קוקוס. אלו פתיתים נפלאים שמשלבים בתוך עוגות שונות או בהכנת בצק לעוגיות, או שמשתמשים בהם כדי לעטוף את העוגות או לחבק ולצפות את העוגיות ותפקידם הוא להדגיש ולחדד את טעם העוגייה ולתת לה מרקם נוסף.

פחמימות או לא להיות: מאפים קלילים לשבת המלכה
גם מתוק וגם מלוח: אוזני המן עם הטוויסט שיפתיע אתכם | פסקל פרץ-רובין

השבוע בחרתי במתכונים לשני מתוקים קלים ומהירי הכנה. לפני מספר חודשים אירחתי באחד המדורים את הבלוגרית בת חן שמעיה, המוכרת ברשת החברתית תחת המותג שלה "חנושה", עם שלל מתכונים מתוקים ולדאבוני אחד מהם לא נכנס בגלל מחסור במקום. המתכון שהכינה בת חן היה כל כך קל, מהיר הכנה וטעים שבחרתי לשמור אותו ועכשיו אני מביאה אותו לפניכם.

מי שלא כל כך אוהב את פתיתי הקוקוס ילמד לחבבם דרך הכנת דיסקיות שומשום. בנוסף בחרתי להוסיף מתכון קצר וקל להכנת כדורי שוקולד שכל כך אהובים על הילדים, רק שהפעם במקום שלל סוכריות וציפויים שונים, עטפו את כדורי השוקולד בפתיתי קוקוס. רק כך נחשפים לטעמם העדין והמיוחד.

כדורי שוקולד
החומרים (ל־20 כדורים):
300 גרם עוגיות יבשות מכל סוג או שאריות עוגות (ביסקוויטים מסוג פתי בר) מרוסקות לפירורים דקים
3/4 כוס סוכר
6 כפות אבקת קקאו
150 גרם חמאה מרוככת או מחמאה
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
1 כף ליקר שוקולד
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1/3 כוס חלב פושר
20 עטרות נייר

לציפוי:
1 כוס פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:
שמים את הפירורים בקערת הכנה. מוסיפים את הסוכר, אבקת הקקאו ומערבבים. מוסיפים את החמאה או המחמאה המרוככת. מערבבים היטב.
יוצקים את החלב לקלחת קטנה ומחממים על להבה נמוכה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים אל תערובת הביסקוויטים, מערבבים תוך לישה והוספת האגוזים הקצוצים. מערבבים ומרטיבים את הידיים, צרים כדורים מהתערובת.

אם התערובת רכה מדי והכדורים לא מקבלים צורה נאה, מכניסים אותה למקרר לשעה, מוציאים וצרים כדורים. מפזרים על צלחת שטוחה את פתיתי הקוקוס, מגלגלים את כדורי השוקולד בקוקוס ומניחים בעטרות נייר. שומרים במקרר.

עוגיות דיסקיות שומשום
החומרים (לכ־35 עוגיות, תלוי בקוטר):
140 גרם (כוס) שומשום
45 גרם (1/2 כוס) קוקוס טחון
36 גרם (3 כפות) סוכר
2 חלבונים של ביצה מידה L

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים בקערה בינונית ומערבבים בכף לקבלת עיסה אחידה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, נוטלים מהעיסה בעזרת כף אחת ובעזרת הכף השנייה מורידים את המסה לתבנית ומשטחים היטב לדיסקית בעובי של 2 מ"מ. יש להקפיד על עיצוב צורה עגולה אחידה.

עוגיות דיסקיות שומשום (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגיות דיסקיות שומשום (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך של 170 מעלות במשך 22־18 דקות, תלוי בסוג התנור.

מכניסים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית. 

טיפסקל:

אפשר לקלות בתנור או על מחבת רחבה את פתיתי הקוקוס ולהשתמש בהם לקישוט. הגוון המתקבל מקנה צבעוניות  וטעם מעושן ונפלא. 

את פתיתי הקוקוס אפשר לשמור במקפיא. אם השתמשתם בפתיתי הקוקוס לציפוי ולפיזור על עוגיות ונותרות שאריות של פתיתים אפשר לאסוף ולרכז אותם ולהשתמש בהם להכנת כדורי שוקולד בעיסה ו/או בציפוי הכדורים.