הנה חלופה בסיסית למצות: בלינצ'ס דקיקים עשויים קמח תפוחי אדמה וכשרים לפסח. יש סיכוי שתתאהבו בהם ותרצו להכין אותם גם אחרי החג. תוכלו למלא אותם במגוון מילויים: מגבינות ועד בשר, דרך מחית ירקות מבושלים או תוספות מתוקות שהופכות את הבלינצ'ס לקינוח.
בלינצ'ס כשר לפסח של חלי ממן
5 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כף שמן
1 כוס מים
4 ביצים
1/4 כפית מלח
שמן לשימון המחבת
מילוי לבלינצ'ס על פי טעמכם האישי
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערה את הביצים עם המים, השמן והמלח. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
2. מחממים מחבת היטב, מרסס בתרסיס שמן ושופכים כחצי כוס חד פעמית מהבלילה למחבת.
3. מנערים את המחבת עד שהבלילה תכסה את כולה. כאשר הקצוות מתחילים להתרומם ניתן להפוך את החביתית לצידה השני עד שהיא תשחים מעט.
4. ממלאים את החביתית במלית לפי טעמכם האישי ומגלגלים לבלינצ'ס. בתאבון