עוד רגע חוגגים את המימונה שלכבודה מכינים שפע של מתוקים, בהם מבחר גדול ועשיר של עוגיות צבעוניות לצד שלל ריבות מיוחדות. את השולחן מעטרים בשיבולים, עלי נענע ופרחים.
למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין
המימונה היא חוויה קולינרית לכל אוהב אוכל מיוחד, ובעיקר מתוקים. תמצאו מעדני קוקוס, קרמל בשומשום, מרציפן להלל, קאוקאו – עוגיות בוטנים, לה־בזה - קצפיות, ריבות, פירות מיובשים וטריים, אגוזים וממתקים רבים. וכמובן המופלטה – חביתית בצק דקיקה המהווה את הלחם הראשון שלאחר הפסח, ונוגט שקדים (זבן בלוז), דבש, חלב וחמאה, שהם סמל לפריון ושפע.
הריבות במימונה מהוות חלק לא פחות חשוב משלל העוגיות המוצעות על השולחן הצבעוני והחגיגי. לכן בחרתי להציע לכם שני מתכונים להכנת ריבות, אך לא מפירות, אלא דווקא מירקות - ריבת עגבניות שרי או גזר גמדי וריבת חצילים קטנים (מעזון בטנג'אל). עכשיו אני מעבירה אליכם את שרביט ההכנה, ומציידת אתכם במתכונים לכל ריבה וריבה. תרבחו ותסעדו!
ריבת חצילים / מעזון בטנג'אל
החומרים לשתי צנצנות של חצי קילו:
1 קילו חצילים קטנים שחורים
1 קילו סוכר
3/4 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית זנגביל
1/2 כפית קינמון טחון או 3־2 מקלות קינמון
1/2 כפית ציפורן
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את החצילים, מקצרים מעט את הגבעולים ומסירים את העלים המעטרים את הגבעולים. מחוררים במזלג את החצילים מסביב. מניחים את החצילים בסיר רחב, מכסים במים, מבשלים 20 דקות ומסננים. חוזרים על פעולה זו עוד פעמיים כדי להפיג את הטעם המריר של החצילים. מסננים אותם היטב ומצננים.
2. שמים את הסוכר בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומבשלים כ־30 דקות על להבה בינונית.
3. מוסיפים לסירופ הסוכר את הזנגביל, הקינמון והציפורן. מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
4. מוסיפים את החצילים לסיר, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי. החצילים מצטמקים למרקחת שחומה וצמיגית.
ריבת עגבניות שרי או גזר גמדי
את הריבה הזו אפשר להכין משני ירקות שונים - עגבניות שרי או גזר גמדי.
החומרים (לצנצנת של חצי ליטר):
1/2 קילו עגבניות שרי או גזר גמדי
400 גרם סוכר
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מנקים ומסלקים את העוקץ מהעגבניות.
2. מניחים בקערה ומכסים בסוכר. סוגרים בניילון נצמד ושומרים במקרר לילה.
3. מעבירים לסיר, מוסיפים סוכר וניל ומיץ לימון ומבשלים כשעה עד שעה וחצי (תלוי בכמות המיץ) על להבה בינונית. מדי פעם מערבבים את הריבה. מבשלים לאט עד לקבלת הריבה הנפלאה. בתום הבישול שומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית.
טיפסקל
יש להקפיד ולהשגיח על בישול הריבה. לא לבשל בחום גבוה מדי שלא לשרוף את הסוכר.
במידה שרוצים לצמצם ולהסמיך את הריבה תמיד אפשר לפתוח את מכסה הסיר.
אפשר להוסיף תבלינים לריבה בהתאם לטעמכם.