אחד המתכונים המעניינים והמיוחדים לחג השבועות הוא של בלוגרית האוכל תמרה אהרוני, ביתו של השף ישראל אהרוני שחושפת את המתכון הסודי שלה להכנת בורקס מים במסגרת קמפיין חדש של בית האופנה GOLBARY.
המצרכים:
- 1 חבילה דפי פילו מופשרים היטב לפי הוראות היצרן
- מעט חמאה מומסת לשימון
מצרכים לבלילה:
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- 60 גר' חמאה מומסת
- מלח
- פלפל שחור
מצרכים למילוי הבורקס:
- 1 בצל סגול
- 3 שיני שום
- 400 גר' עלי תרד טורקי שטופים היטב
- 1 כף חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 250 ג' גבינת ריקוטה
- 350 ג' גבינה מגוררת שאוהבים
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, שום והתרד
- במחבת מחממים שמן זית וחמאה
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב
- מוסיפים את התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ2-3 דק נוספות עד שהתרד מתכווץ
- מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, ביצים, חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה
- מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית
- מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת)
- לוקחים 2-3 דפי פילו וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות
- טובלים כל חתיכה בבלילה ומניחים בצורה מקומטת בתבנית, חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של דפים רטובים ומקומטים.
- יוצקים על הדפים המקומטים מחצית מהמילוי ומיישרים לשכבה אחידה
- מניחים עוד שכבה של דפים מקומטים רטובים על גבי שכבת המילוי
- יוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה
- מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי
- מכסים את המאפה ב3 דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח בינהם מעט חמאה מומסת) ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה
- יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים)
- אופים כ40-50 דק עד שהמאפה שחום ופריך.