חג השבועות כבר בפתח, החג האהוב עליי מאז שהייתה קטנה. החג החגיגי, הלבן, הפורח, שמתאפיין בריחות של אפיה ואוכל טעים.
החג עם הקינוחים הכי שווים. אז דאגתם לכם למתכון לקינוח הכי טעים, הכי חגיגי והכי קלאסי שמתיישב בול עם החג הזה.
עוגת טירמיסו של אמא שלי, עוגה ממכרת ומרשימה, עוגה עם טעם של עוד. כזו שכל אחד יכול להכין. אני בטוחה שלא תספיקו להניח אותה על שולחן החג, והיא כבר תתחסל.
מצרכים:
לשכבות -
200 גרם בישקוטים
6-8 מנות אספרסו
לקרם-
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות אמרטו/ליקר קפה
250 גרם שמנת מתוקה
לציפוי-
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
הקרם:
1. נפריד את החלמונים ונניח בקערת המיקסר.
2. נתחיל להקציף במהירות גבוהה ונוסיף בהדרגה את הסוכר.
3. נקציף עד שהחלמונים תפוחים וגוונם בהיר.
4. נוסיף את גבינת המסקרפונה לתערובת החלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד הטמעתה.
5. נוסיף אל בלילת הגבינה אמרטו/ ליקר קפה.
6. נקציף מיכל שמנת מתוקה (אפשר במיקסר מוט למי שיש, ואם לא אפשר להעביר את החלמונים לקערה נפרדת ולהקציף את השמנת במיקסר הרגיל).
7. נוסיף את הקצפת את תערובת הגבינות בתנועות קיפול.
הרכבת העוגה:
8. נטבול את הבישקוטים באספרסו ונניח על התבנית (באופן כזה שהבישקוטים יהיו תחתית העוגה).
9. נשים שכבה של קרם (כמחצית ממנו) מעל הבישקוטים הרטובים וניישר לשכבה אחידה בעזרת לקקן או כף.
10. נחזור על הפעולה: נרטיב את הבישקוטים באספרסו ונניח מעל הקרם.
11. נשים את יתרת הקרם שנותר מעליהם וניישר בעזרת לקקן או כף לשכבה אחידה וישרה.
12. נכסה את העוגה ונכניס למקרר (לפחות ללילה).
13. לפני ההגשה נפזר אבקת קקאו מעל הקרם. נגיש לשולחן ונתענג מכל ביס!