קריספי פסטה: קונכיות פסטה ממולאות מוגשות לצד מטבלים
מצרכים:
1 חבילה פסטה קונכיות גדולות (קונצ’גליוני)
1 בצל גדול
1 פלפל ירוק בינוני חתוך לקוביות
2 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות
3/4 מיכל רוטב שמנת עם פטריות יטבתה 9%
1 כפית מלח דק
1/4כפית פלפל שחור טחון
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
3 כפות שמן זית
תרסיס שמן קנולה
מטבל שמנת עירית:
2 מיכלים שמנת חמוצה 15%
חופן עירית קצוצה
1/2 כפית מלח דק
קורט פלפל שחור טחון
מטבל עגבניות:
2 עגבניות בינוניות מגורדות בפומפייה
1/4 כפית מלח דק
קורט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את קונכיות הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד לקירור.
2. מטגנים במחבת עם שמן את הבצל והפלפל הירוק עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים התאדו.
3. שופכים פנימה את רוטב השמנת ומבשלים במשך כ-3 דקות. מכבים את האש ומצננים. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר, מוסיפים לה את הגבינה ומערבבים.
4. ממלאים קונכייה אחת בתערובת הירקות והגבינות. סוגרים קונכייה נוספת על הקונכייה הממולאת כך ששתי הקונכיות יעטפו את כל המילוי.
5. מניחים את הקונכיות הממולאות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומרססים במעט ספריי שמן. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
6. בינתיים מכינים את המטבלים: מערבבים את השמנת החמוצה עם העירית הקצוצה והתיבול. מערבבים את העגבניות המגורדות עם התיבות.
7. מגישים את המטבלים בקעריות לצד קונכיות הפסטה המוכנות.
המתכון באדיבות יטבתה ו-FOODY