החג הכי טעים הגיע ואיתו גם השאלה איך להתמודד עם מגוון הפיתויים מבלי לעלות במשקל. הדיאטנית עדינה בכר מציעה אלטרנטיבות, לא בהכרח דלות שומן, אבל בהחלט דלות פחמימות, כי הן אלו שפותחות לנו את התיאבון ובסופו של דבר נאגרות כשומן, ולא רק על המותנים, אלא גם באיברים הפנימיים.

פיצה מוצרלה

מרכיבים:
150 גרם גבינת מוצרלה
כפית אורגנו
ביצה
4 כמות קמח שקדים
10 זיתים
2 כפות עגבניות מרוסקות (או רסק עגבניות ללא תוספת סוכר)
2 כפות פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים למיקרו את המוצרלה והאורגנו ומחממים דקה. מוסיפים ביצה וקמח שקדים ולשים לבצק.
מרדדים לעיגול או למלבן על נייר אפייה ומורחים את העגבניות. מוסיפים את הפרמז'ן והזיתים.
אופים כ-20 דקות ומגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה: 3 מנות, 240 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 2 גרם סיבים, 18 גרם שומן ו-17 גרם חלבון למנה

מתחת לגיל 35: באי האיטלקי הזה תוכלו לישון בחינם

עם הפנים צפונה: פסטיבל היין מגיע למשתלות יגור

לזניית זוקיני

המרכיבים ל-8 מנות:
2 זוקיני פרוסים לעיגולים לא דקים מדי
ביצה
100 גרם מדליוני תרד קפואים 
160 גרם מוצרלה מגורדת
מלח, פלפל, צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את מחצית הזוקיני בתבנית מלבנית או עגולה. מפשירים את התרד, מסננים היטב ומתבלים.
טורפים לתוך התרד את הביצה, מניחים את תערובת התרד והביצה מעל הזוקיני ומפזרים מחצית מהמוצרלה. מסדרים שכבה נוספת של זוקיני מעל התרד ומפזרים את יתרת המוצרלה. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות.
ערכים תזונתיים למנה: 75 קלוריות, 1.5 גרם פחמימות, 0.5 גרם סיבים, 6.5 גרם חלבונים ו-5 גרם שומן

פשטידת גבינות ופסטה קטוגנית

המרכיבים ל-10 מנות:
חבילת סקיני פסטה/אטריות שיראטקי/קטופסטה של תבואות 
1 ביצה
100 גרם גבינת שמנת 
100 גרם שמנת 27%
100 גרם פטה
אורגנו פלפל שחור 
3 כפות פרמז׳ן מגורד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסננים את הפסטה ומוסיפים לה את יתרת החומרים. מעבירים לתבנית אינגליש קייק או לתבניות מאפינס
ואופים כ-45 דקות. 
ערכים תזונתיים למנה: 145 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 12 גרם שומן 

עוגת ביסקוויטים

המרכיבים לבצק עוגית ל-16 מנות:
5 כפות חמאת שקדים
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות ממתיק
רבע כפית תמצית וניל
כפית נס קפה
3 כפות קוקוס טחון
3 כפות שמן קוקוס
רבע כוס מים 
המרכיבים לקצפות:
מיכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי גביע שמנת חמוצה
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, 
מערבבים את חומרי הבצק, 
משטחים על נייר אפייה בתבנית ואופים כ-12 דקות, 
מוציאים מהתנור ומצננים. 
בינתיים מקציפים חצי מיכל שמנת להקצפה עם אינסטנט וניל והשמנת עד לקבלת קצף יציב.
מקציפים את המחצית השנייה של השמנת עם אינסטנט שוקולד לקצף יציב 

מרכיבים את המנה: בתבנית (או בכלי אחסון) מניחים שכבה של בצק עוגיות (כשליש מהבצק, אין צורך לפורר), מעליה את אינסטנט וניל, מעל שכבה נוספת של הבצק ומעל אינסטנט שוקולד. את יתרת בצק העוגיות מפוררים מעל לקישוט.
ערכים תזונתיים למנה: 185 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 0.5 גרם סיבים, 2.5 גרם חלבון ו-18.5 גרם שומן


עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית, מחברת הספר "הדיאטה הקטוגנית".
מתכונים נוספים ניתן למצוא בבלוג https://www.adina-keto-diet.com