שני צעדים קדימה. משחקי היורו הזכירו לנו שגביע העולם בכדורגל יתקיים ב-2026 ומשחק הפתיחה יערך באצטדיון האצטקה המיתולוגי שבמקסיקו, בו נכבש השער המפורסם ביותר בעולם של דייגו ארמאנדו מראדונה מול נבחרת אנגליה ברבע גמר מונדיאל 1986. 

אז חשבנו על מנה מקסיקנית חמה וכיפית שמתאימה לצפייה במשחקים, ומשתלבת נהדר עם בירה, ופנינו לשף שחר וולמר, אמן הטאקוס שיגלה לנו קצת סודות. "האסקיטס היא מנת רחוב קלאסית של מקסיקו סיטי, ואפשר לפגוש אותה בעגלות בכל רחבי העיר. את האחד הטובים בחיי אכלתי ב-1 בלילה מידיו של זקן בן 67, ביס מדוייק של יד אמן שמבשל מכל הלב. אני אוהב לקחת את הרגע הזה ברחוב, עם כל הרעש והלכלוך ולזקק אותו למשהו אלגנטי שמוגש במסעדה".

טאקו מקסיקני. אידיאלי לצד בירה (צילום: חיים יוסף)
טאקו מקסיקני. אידיאלי לצד בירה (צילום: חיים יוסף)

אסקיטס מקסיקני

חומרים:
קלח תירס (עדיף עם עלים)
צרור בצל ירוק
פלפל חריף אחד
צרור כוסברה
ליים אחד
50 גרם חמאה
גבינת פרמזן
פפריקה מעושנת
מיונז

אופן ההכנה:
1. מגלחים את גרעיני התירס מהקלח.
2. קוצצים בנפרד את הבצל הירוק, הכוסברה והפלפל החריף.
3. ממיסים את החמאה במחבת, ומוסיפים אליה את התירס.
4. מבשלים באש גבוהה עד הזהבה קלה.
5. מוסיפים את הירקות הקצוצים והליים ומקפיצים קלות.
6. מורידים לצלחת, טורטיה או ישירות לעלי התירס ששמרנו בצד, מקשטים במיונז, גבינה ופפריקה מעושנת לפי הטעם.

ב-26 ביוני מסעדת השף "פופינה" בהובלת השף אוראל קמחי תארח את השף שחר וולמר לערב חד פעמי של חגיגה מקסיקנית, ייחודית וצבעונית. הערב יתקיים בשני מושבים, בין השעות 18:00 ל-19:00, ובין 21:15 ל-22:30. בערב יוגשו טאקוס מקסיקנים בעבודת יד, פרי יצירתו של וולמר, ומגוון מנות מקסיקניות מפתיעות נוספות.

השפים אוראל קמחי ושחר וולמר בפעולה (צילום: חיים יוסף)
השפים אוראל קמחי ושחר וולמר בפעולה (צילום: חיים יוסף)