בתקופה האחרונה התחלתי לאמץ שיטת עבודה חדשה והיא הכנת כל המנות בסיר אחד או בתבנית אחת. הבשר הנבחר לצד שלל ירקות, עשבי תיבול, רטבים ואפילו ממולאים מעניינים. אני מסדרת את הכל בתבנית או בסיר ברווחים ובנוחות אחד ליד השני, מתבלת ומשקה בהתאם. וסוגרת ושולחת לבישול ממושך או לאפייה בתנור.
למתכונים נוספים של פסקל פרץ רובין
סוד ההצלחה של המנות הללו הוא השהייה הממושכת בטמפרטורה בינונית נמוכה בתנור או על להבה נמוכה על הכיריים. לא משנה מה תכניסו לתבנית או לסיר, אם שמרתם על כלל הברזל של בישול או אפייה ממושכים - זה עובד! אתם חייבים לנסות את העניין פעם אחת בשביל להבין שכאשר מכינים כך את המאכל פתאום חוסכים המון זמן במטבח. ואגב, זה לא על חשבון הטעם.
בתום ההכנה מגישים את הכלי למרכז השולחן, וכיף לגנוב לכולם את הקצוות השרופים של התפודים השחומים והחרוכים והירק שמתחבר אל הבשר והופך לביס מושלם רך, בציפוי מקורמל ובטעם פיקנטי. אבל מסתבר שלא אנחנו המצאנו את השיטה. ניתן למצוא אותה במטבחי עדות שונים ובמנות שונות, כמו הבחש מהמטבח הבוכרי, שאותו מכינים בקדרה אחת עם אורז, עוף וגרגירי חומוס יחד שיוצרים שילוב מנצח לארוחת צהריים או ערב מהירה.
בחש/גרגירי אורז, חומוס ועוף
החומרים ל־4־6 מנות לעוף:
3 כפות שמן זית
300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
לאורז:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז פרסי זהב/יסמין
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
½ כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות
6 שיני שום קלופות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ומסוננים
3 כוסות מים או מרק עוף בשר
ההכנה:
1. מקפיצים בשמן את קוביות הפרגיות עם יתר החומרים. מטגנים מספר דקות ומוציאים.
2. מטגנים את גרגירי האורז ומטגנים, מוסיפים את העגבניות, רצועות הגזר
והשום, מתבלים, ומבשלים כשלוש דקות. יוצקים מים או מרק עוף ומוסיפים את
גרגירי החומוס. מערבבים.
4. מבשלים כ־20 דקות. מניחים מעל את קוביות העוף ומגישים חם.