בפרק של תכנית הריאליטי "משחקי השף" שישודר מחר (שלישי) ברשת 13, המועמדת לירון בסיליאן עתידה להפתיע את השופטים עם מנה מהמטבח הפרסי בשם "קרוקט סאבזי", שלדבריה מהווה "ביס משולחן השבת" של סבתה. הנה הצצה לפרק עם המתכון המדובר.

לקראת תשעה באב: המתכונים המסורתיים לשבירת הצום | פסקל פרץ-רובין
שף איטלקי מסביר: כמה מים צריך כדי לבשל פסטה - וכולכם עושים זאת לא נכון

שם המנה: קורקט סאבזי

מרכיבים:

לקרוקט:

2 כוסות אורז

4 כוסות מים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור סלרי עלים

3 יחידות גבעולי סלרי

7 יחידות של שמיר

1 בצל לבן 

כף בהרט

כף מלח

חצי כף פלפל שחור

מיץ לימון מלימון אחד

2 ביצים

כוס קמח

2 כוסות פנקו טחון

לאיולי:

8 חלמונים

10 גר' לימון פרסי טחון

100 גר' לימון כבוש

3 שיני שום

75 גר חרדל

120 גר' מיץ לימון

3 גר' שאטה גרוס

700 מ"ל שמן 

לחציל:

1 חציל קלוי

2 כפות סחוג

חצי כף מלח

2 כפות חומץ 5%

3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1.      מכינים סיר אורז לבן.

2.      במחבת נפרדת מאדים את הבצל בשמן זית עד לריכוך. מוסיפים את גבועלי הסלרי פרוסים לריכוך קל.

3.      מוסיפים את שאר הירוקים ומקפיצים עד לירידת נפח המסה.

4.      מתבלים במלח בהרט ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים את הלימון.

5.      כאשר האורז מוכן מערבבים בין המסות ומתקנים טעמים. 

6.      מעבירים את המסה המאוחדת למגש שטוח עד לקירור מלא במקפיא.

7.      מוציאים את המסה מהמקפיא וחותכים לגודל הקוביות הרצוי.

8.      מצפים כשניצל (קמח, ביצה ופנקו) ומטגנים.

9.      טוחנים את כל מרכיבי האיולי מלבד השמן עד להגעה למרקם חלק. מוסיפים את השמן בהדרגה ליצירת אמולסיה.

10.  את החציל צולים על הגז לריכוך מלא.

11.  מקלפים את החציל ויוצרים ג'וליינים עבים. משרים את הג'וליינים עם סחוג, מלח, חומץ ולימון.

12.  מצלחתים.

בתיאבון!