כמו שכולנו יודעים כל ארוחה בדרך כלל מכילה מנת בשר, שאליה מצרפים ירקות ותוספת פחמימות. אלו האחרונות פושטות ולובשות צורה וצריכות להתאים באופיין למנות העיקריות.
תפקידן העיקרי של הפחמימות הוא להשלים את מנת החלבון הנדרשת לגוף ולהעניק לסועדים תחושת שובע. הן יכולות להיות קטניות, דגנים ופסטות שאפשר להכינם בדרך בסיסית ופשוטה, בתוספת תיבול עדין, אבל אפשר גם ליצור מנות מפתיעות עם שילובים מגוונים של ירקות ועשבי תיבול.
מנות שמבושלות בכלי אחד: זהו המתכון להצלחת התהליך
קסם של עוגיות: פריכות, חמאתיות ומעלות חיוך | פסקל פרץ-רובין
למתכונים נוספים באתר של פסקל פרץ-רובין
לכל תוספת טכניקת בישול שונה, אולם חשוב מאוד להקפיד ככל האפשר על זמני הבישול, כדי לא "לזכות" בתוצאה "סמרטוטית" ורכה מדי. בישול ארוך או קצר מדי יהפכו את התוספת הנפלאה שלנו ל"סתם" עוד מנה, וחבל.
בחרתי הפעם לשלב בין פסטה פוזילי המסולסלת לנקניקיות ולבשל הכל ברוטב אדום פיקנטי בסיר אחד לארוחת צהריים נהדרת ומהירה. אני מאוד אוהבת פסטה פוזילי היות שהצורה המסולסלת של הפסטה מאפשרת ספיגה נוחה של הרוטב בין הסלסולים של הפסטה. כמובן, אתם יכולים להחליף את הפסטה בכל סוג אחר שאהוב עליכם.
פסטה פוזילי ונקניקיות
חומרים ל־4־6 מנות:
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ גס
6 שיני שום קצוצות או כתושות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות. אפשר קופסה בינונית של עגבניות מרוסקות
3 כפות גדושות מאוד רסק עגבניות
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1כפית פפריקה אדומה חריפה (לא חובה)
½ כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½ חבילת פסטה פוזילי
½ חבילת נקניקיות, פרוסות עבות
3־4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מערבבים ומטגנים שתיים־שלוש דקות, מוסיפים את השום הקצוץ או הכתוש, מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבניות או הפחית עם העגבניות המרוסקות, מטגנים עוד מספר דקות ותוך כדי ערבוב מוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים, יוצקים שתי כוסות מים ומערבבים.
2. מכסים ומבשלים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הנקניקיות, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את הפוזילי מחכים כמה דקות שהפסטה תתרכך ותשקע בנוזלי הרוטב. מערבבים בזהירות במידת הצורך, מוסיפים לסיר עוד מים עד לכיסוי הפסטה וקצת יותר. רצוי לעשות "בייביסיטר" לתבשיל, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מים או חזקו את תבלינים בהתאם לטעמכם. כשהמים מתאדים נשארת פסטה ברוטב עגבניות עם נקניקיות מוכנות בערך 20 דקות על אש בינונית.
טיפסקל
במידה שאתם רוצים לחסוך בזמן אפשר להשתמש ברוטבי עגבניות מוכנים הנמכרים במרכולים. אתם מוזמנים לחזק ו/או לשנות תבלינים בהתאם לטעמכם. כמות גדולה של עלי בזיליקום עושה פלאים במנה. אפשר להוסיף אל נוזלי הרוטב רצועות פלפלי גמבה או זיתים ירוקים מגולענים.