כמעט כל שבוע אני מכינה לבני משפחתי, ובעיקר לילדיי, עוגה בחושה. העוגה הכי פשוטה ובסיסית, אשר סוחטת המון מחמאות. עוגה בחושה היא נהדרת, לא רק בזכות טעמה הנפלא אלא גם משום שהכנתה קצרה, קלה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסיים המצויים בכל מטבח, ערבוב קצר לקבלת עיסה אחידה - מעבירים לתבנית ומשם לתנור, ותוך זמן קצר מאוד ניחוח נפלא עוטף את הבית ומספר סיפור של משפחה אוהבת.
העוגות הבחושות הן בדרך כלל עוגות דחוסות, מרקמן יציב והן אינן מתפוררות מדי. בעת הכנתן חשוב להקפיד לא לבחוש את הבצק יתר על המידה כדי לשמור על מרקמן המיוחד. ההכנה אינה דורשת מערבל חשמלי ואפשר להסתפק במטרפה ידנית. למרות זאת אני בוחרת להכינה במערבל חשמלי.
לשגרה עם טעם מתוק: כדורי שוקולד עם טוויסט
“קידוש קטן": מתכונים טעימים לארוחת הבוקר של שבת
עוגות בחושות מכילות קמח, סוכר, שומן, נוזלים, תבלינים ו…הפתעות – הלוא הן התוספות. מספיק שינוי קטן במרכיבים על מנת להשפיע על התוצאה הסופית. למשל במקום מים - מיץ, במקום שמנת - קצפת צמחית או במקום חמאה - מחמאה. כל שינוי קטן ישנה את מרקם העוגה, טעמה ומידת דחיסותה. בזכות גמישות זו העוגות הבחושות לובשות ופושטות צורה בהתאם לתוספות אשר מוסיפים לעיסת הבצק כמו: תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות ועוד.
למתכונים נוספים היכנסו לאתר של פסקל
החומרים (לתבנית כיכר גדולה או שתי תבניות כיכר - אינגליש קייק - קטנות, משומנות ומקומחות או מרופדות בנייר אפייה):
3 ביצים L או 4 M
½ 1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל משובחת
½ כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
1 כפית רום
½ 2 כוסות קמח בהיר
½ 2 כפיות אבקת אפייה
לתערובת שוקולד:
3 כפות נוטלה מדוללת במעט מים או שוקולד מריר מומס
לעיטור:
¼ כוס סוכריות מזרה בצורת פרח
¼ כוס שקדים
לבזיקה:
¼ כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים במערבל חשמלי את הביצים עם סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה במשך כ־10 דקות לתערובת בהירה וקציפתית.
2. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים ורום בזרם דק, תוך כדי ערבול. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים לתערובת חלקה. יוצקים 3/4 מהתערובת לתבנית.
3. מוסיפים ל־1/4 התערובת שנותרה את השוקולד ומערבבים לקבלת עיסה חלקה. יוצקים על התערובת שבתבנית מספר כפות מתערובת הבצק והשוקולד. מכניסים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש. מפזרים סוכריות מזרה בצורת פרח ושקדים.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 55־50 דקות, או עד שקיסם הננעץ העוגה יוצא כמעט יבש. מצננים ומחלצים מהתבנית, בוזקים מעט אבקת סוכר.
טיפסקל לבחישה נכונה
עוגה שפניה נבקעו, והבלילה שבתוכה גלשה החוצה מבעד לבקע, נאפתה כנראה בחום גבוה מדי. עוגה דחוסה עשירה בתוספות לכן היא כבדה. אם מעוניינים בעוגה אוורירית יותר הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את שאר החומרים. אם פני העוגה שחומים והיא עדיין רוטטת ואינה מוכנה כסו את פניה ביריעת אלומיניום. בתום האפייה רצוי לעטוף את התבניות תחילה ביריעת ניילון נצמד ומעל רדיד אלומיניום ולסגור ולהדק היטב.