מצרכים:
500 גרם קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן זית או שמן רגיל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים חמימים
1 ביצה (להברשה)

חלת דבש חגיגית לשולחן ראש השנה (צילום: גיל אבירם,מאפה נאמן)
חלת דבש חגיגית לשולחן ראש השנה (צילום: גיל אבירם,מאפה נאמן)

אין אחד שלא יטעם. חלת דבש חגיגית (צילום: גיל אבירם,מאפה נאמן)
אין אחד שלא יטעם. חלת דבש חגיגית (צילום: גיל אבירם,מאפה נאמן)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והמלח. בקערה נפרדת, ערבבו את המים החמימים עם הדבש והשמן. הוסיפו את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח וערבבו היטב עד שהבצק מתאחד.
לישה: לושו את הבצק על משטח מקומח במשך כ-5-7 דקות עד שהוא חלק וגמיש.
הכנה לתפיחה: הניחו את הבצק בקערה משומנת, כיסו בניילון נצמד או במגבת, ותנו לו לתפוח במשך כ-1-2 שעות עד שהבצק מכפיל את גודלו.
עיצוב החלה: לאחר התפיחה, הכניסו את הבצק למשטח מקומח וחתכו אותו ל-3 או 4 רצועות. שזרו את הרצועות יחד וצרו חלה.
תפיחה שנייה: הניחו את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וכסו אותה שוב. תנו לה לתפוח עוד 30-45 דקות.
אפייה: לפני האפייה, חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. הברישו את החלה בביצה הטרופה ואפו במשך 25-30 דקות, עד שהחלה זהובה וקשה למגע.
הגשה: תנו לחלה להתקרר לפני החיתוך.

המתכון באדיבות מימי נאמן שייך, מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן