שטרודל תפוחים דל קלוריות
באדיבות תמר ידין, תזונאית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף
מצרכים (לשטרודל אחד, כ-10 מנות):
4 דפי בצק פילו, מופשרים לפי ההנחיות שעל החבילה
3 תפוחי עץ ירוקים/ אדומים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שמן קוקוס לא מחומם
3-4 כפות של סוכר חום
1 כפית של תמצית וניל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית קינמון
1-2 כף סילאן
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: מחממים מחבת רחבה וכשהיא חמה מוסיפים את שמן הקוקוס. מוסיפים למחבת את התפוחים ומחממים במחבת כ-10 דקות, עד שהם מתרככים.
2. בצלוחית נפרדת מערבבים קורנפלור ומיץ לימון וכן סוכר חום, מוסיפים את התערובת לתפוחים שבמחבת ומערבבים. מוסיפים גם את הקינמון ומערבבבים היטב. מצננים את התערובת.
3. מכינים את בצק הפילו: על תבנית עם נייר אפייה מניחים את דפי הפילו, כך שיכסו חלקית אחד את השני. מושחים את החלק העליון שבדפים בכף שמן קוקוס. מי שרוצה יכול למשוח בחמאה מומסת.
4. מניחים בחלק הרחב של העלים את המלית של התפוחים שהתקררה בינתיים. מוודאים שנשארו שוליים ללא מלית, כך שאפשר יהיה לסגור את הדפים סביב המלית.
5. מהדקים את המלית ומגלגלים את עלי הפילו סביבם כך שנוצר מלבן. מברישים את השטרודל בסילאן.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 18-20 דקות, או עד שהשטרודל מזהיב.
7. להגשה: מקשטים באבקת סוכר ופרוסות תפוחים מסביב לשטרודל.
ערכים תזונתיים למנה: קלוריות: 115 קק"ל. חלבון: 1 גר'. פחמימה: 15גר'. שומן: 0.8 גר'
סיגר תפוחים ואגוזים
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מצרכים:
6 עלי סיגר
2 תפוחים
4 כפיות דבש
9 אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות. מכניסים לסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הדבש, האגוזים והקינמון. מבשלים עוד כחמש דקות ומצננים.
3. פורסים את עלה הסיגר על משטח ישר, מניחים 1/6 מהכמות של המילוי ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם חמשת העלים הנוספים.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים את עלי הסיגר המגולגלים במעט ספריי שמן.
5. אופים בחום בינוני למשך כ־20 דקות או עד שהסיגרים מזהיבים.
קרפצ'יו טונה אדומה ותפוחי עץ
באדיבות שף בני מדר למסעדת Sphera Kitchen & bar
מצרכים:
200 גרם טונה אדומה טרייה
2 כפות שמן זית איכות
1 כף מיץ יוזו (ניתן להחליף בלימון אם אין יוזו)
1 כף טוביקו שחור (ביצי דגים, ניתן להשיג בחנויות דגים ומעדניות)
1 תפוח עץ ירוק (גרנד סמיט), חתוך לקוביות קטנטנות
2 כפות יוגורט איכותי
קורט מלח
מעט גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. פורסים את הטונה האדומה לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה. מניחים את הפרוסות בצלחת הגשה בשכבה אחידה.
2. מזלפים מעל את שמן הזית ומיץ היוזו ומפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
3. מערבבים בקערית נפרדת את היוגורט עם מעט גרידת לימון שמוסיף טעם רענן.
4. הרכבת המנה: מפזרים מעל הטונה את קוביות תפוח העץ, מוסיפים בעדינות את הטוביקו השחור על פני המנה.
5. מניחים מספר נגיעות קטנות של יוגורט על המנה או בצד לצורת הגשה אלגנטית.