זה הזמן בשנה שבו אני נכנסת למטבח, מפשילה שרוולים, נוברת במזווה ומתחילה בהכנת שלל עוגיות פריכות, יבשות וממולאות, אשר נשמרות היטב בצנצנת בעלת סגירה הרמטית על השיש במטבח. לפעמים אני נצמדת למתכון אהוב ומיוחד ולפעמים אני מנסה מתכון חדש שנשלח אליי על ידי קוראים נאמנים שאוהבים לחלוק איתי מתכונים מנצחים שהם ניסו והצליחו מאוד.

בדרך כלל אני מכינה בצק פריך או בצק בחוש עם מרקם עדין, מוסיפה תוספות ותבלינים, משנה את הגוון והמרקם ויוצרת צורות מעניינות. וכך, תוך שעה־שעתיים, אני מציבה על השיש במטבחי שתיים־שלוש צנצנות ובהן עוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות.

הפעם בחרתי להציע לכם להכין עוגיות פשוטות וקלות להכנה אך טעימות מאוד ונהדרות לצד כוס קפה או תה מהביל בתום הצום. ממלאים צנצנת גדולה ושקופה בעוגיות, מניחים על השיש ומיד הן נחטפות. בתום הצום העוגיות מוגשות לצד לימונדה קרה ומתובלת בנענע ולואיזה.

סהרונים במלית תמרים

החומרים: לכ־25 עוגיות

  • 1/2 ק"ג קמח מנופה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים

למלית:

  • 150 גרם תמרים מעוכים
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
  • 1/4 כפית קינמון

לבזיקה:

  • 1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים היבשים בקערה רחבה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את השמן והמים ולשים לבצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל חלק בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס (קוטר הכוס או קורצן העוגיות קובע את גודל הסהרונים).
  3. הכנת המלית: מניחים את התמרים המעוכים בקערה ומוסיפים את השמן, האגוזים והקינמון. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מניחים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמלית וסוגרים את הבצק לסהר, מהדקים את הקצוות ובעזרת סכין משונן, מזלג, או מצבט עוגיות מעטרים את עוגיית הסהר. בדרך זו מכינים את כל העוגיות.
  5. מסדרים את עוגיות הסהרונים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או משומנת).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים ובוזקים אבקת סוכר, שומרים בכלי סגור היטב.

לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום (צילום: פסקל פרץ-רובין)