בניסיון נואש לברוח מהחדשות ומהפאנלים באולפנים, עם שלל המומחים שלא מפסיקים לפטפט, להסביר ולפרשן את מצבנו, צפיתי השנה לראשונה בתוכנית “המירוץ למיליון". כשהתחילה התוכנית, פשוט נשאבתי לתוכה. היא אפשרה לי להפליג מנטלית למחוזות אחרים, לצפות בנופים ובמקומות קסומים, ובעיקר אפשרה לי להכיר את הזוגות שלא הפסיקו להצחיק אותי. ישבתי בכורסה בסלון הביתי וצפיתי בדינמיקה בין הזוגות, ראיתי עד כמה היא משפיעה על המהלכים שלהם במירוץ, כמעין מראה שדרכה אנו לומדים על ההתמודדות בתנאי לחץ ומשברים, לצד ניצחונות קטנים.

הסתקרנתי בעיקר מהדינמיקה בין בני הזוג שכולם תייגו אותם תחת הכותרת “החרדים", אסתי ואיציק סוקולובסקי. הם הפגינו זוגיות טובה, מכילה, מפרגנת ובעיקר אוהבת. איציק, בן 36, ואסתי, בת 33, הכירו בשידוך. אחרי ארבעה דייטים התחתנו. הם מתגוררים ברמת גן ולהם שלושה ילדים (הדר בת 12, חגית בת 10 ואריאל בן 4).

למתכונים נוספים >>

אסתי ואיציק מהמירוץ למיליון (צילום: רמי זרנגר)
אסתי ואיציק מהמירוץ למיליון (צילום: רמי זרנגר)

לאסתי ואיציק יש עסק לשיווק מוצרי קוסמטיקה הנמכרים באתר “אסתי סוקו". אסתי היא אומנית אשר התחילה את דרכה כציירת. בשלב מסוים החליפה את הקנבס בפנים של נשים, והפכה למאפרת כלות ומשפחות לאירועים. תוך כדי עבודתה פיתחה ויצרה מוצרי איפור שלדעתה עוזרים לכל אישה להתאפר בכוחות עצמה ואגב כך לתחזק מראה אסתטי. היא אינה נרתעת מהמצלמה, מה שהקל עליה להפוך לפרזנטורית של מוצריה ולמשפיענית ברשתות החברתיות. איציק עובד לצידה כמנהל המותג, אחראי לניהול ולשיווק המוצרים בעסק, וכיום גם הסוכן של אסתי.

לאורך כל המירוץ שניהם היו חדורי מטרה ומוטיבציה גדולה ורצון להצליח, הם לא פחדו להתמודד עם כל המשימות, גם הקשות ביותר, תוך שמירה על אמונתם ללא פשרות. דווקא עכשיו, כשהמדינה כאובה, שסועה ומדממת, הם הצליחו להזכיר לנו מהן אהבת חינם, צניעות ופשטות וכך נכנסו ללבנו.

בקטע המירוץ באזרבייג'ן, במשימת אפיית לחמים בתנור לוהט (“טנדיר"), התאהבתי סופית באסתי. התרשמתי מעבודת הכפיים שלה, דרך לישת הבצק ופתיחתו. מצפייה בה הבנתי שאסתי יודעת לבשל, והחלטתי לארח אותה במדור החגיגי לכבוד סוכות.

כאשר שוחחנו סיפרה אסתי שהטעמים של המאכלים חשובים לה, כמובן, אך לא פחות חשוב המראה, הגוונים והאסתטיקה של המנות. “החמין למשל הוא מנה טעימה, אך ממש לא נראית טוב", היא אומרת נחרצות.

אסתי ואיציק מהמירוץ למיליון (צילום: רמי זרנגר)
אסתי ואיציק מהמירוץ למיליון (צילום: רמי זרנגר)

היא אישה צעירה ונמרצת, המנהלת עסק תובעני ומתוך כך מקפידה לתכנן היטב את הזמנים שלה. במהלך השבוע היא מכינה מאכלים “רגילים" עבור המשפחה, כך היא קוראת לפסטה, שניצלים, פיצות וכדומה, אך לכבוד שבת ההיערכות שונה ומתחילה כבר ביום רביעי, עם קניות שאותן עורך איציק. ביום חמישי היא מנצחת על הכנת הסלטים, לא פחות מ־18 סוגים לצד מבחר תוספות. ביום שישי היא מתפנה להכנת מנות עיקריות וקינוחים. אסתי מקפידה לשלב בין שלל מאכלי השבת מאכלים אותנטיים מהמטבח ההונגרי, אך לא מוותרת על מטעמים עדכניים ומשודרגים.

אחרי שיחה קצרה, אסתי ואיציק בחרו להציע מספר מנות קלות להכנה, סופר־טעימות ונאות - בדיוק מה שאנו צריכים לחג. למנות הראשונות הכנו סלט אנדיב עם פירות העונה וסביצ'ה על מצע אנדיב. למנה עיקרית הם בחרו להכין אסאדו על מצע דלעת ושורשים. אף שהיא נשמעת מורכבת להכנה, זו מנה קלה. בתוך מספר דקות מכינים את הירקות, משלבים את הבשר בתבנית ושולחים לתנור למספר שעות. ובזמן שהקסם קורה וריח נפלא מתפשט בבית, אתם יכולים להכין את התוספת, מנת אורז חגיגית.  

שנדע ימים שקטים ושיחזרו כל החטופים,

אמן! 

אסאדו (צילום: פסקל פרץ-רובין)
אסאדו (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אסאדו על מצע דלעת ושורשים

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־ 5 שעות, כולל זמני הבישול
סוג המנה: בשרית

החומרים (ל-4-6 מנות):

  • 4 רצועות (כ-2 ק"ג) אסאדו על העצם
  • 12 תפוחי אדמה קטנים
  • 2 בצלים לבנים גדולים פרוסים דק
  • 1 חבילה בצלצלי שאלוט חצויים
  • ½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 חבילת פטריות מכל סוג (שמפיניון, מלך היער)
  • 2 כפות לימון כבוש
  • שמן זית איכותי
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה/פטרוזיליה/תימין)
  • 3 שיני שום פרוסות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת קארי (לא חובה)
  • 1 כפית זרעי כוסברה יבשים או חופן עלי כוסברה קצוצים
  • ½ כוס (120 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל־ 190 מעלות טורבו.
  2. משמנים תבנית בשמן זית, מסדרים את פרוסות הבצל כמצע, ומפזרים מחצית מעשבי התיבול והשום.
  3. מתבלים את רצועות הבשר במלח, פלפל וזרעי כוסברה ומניחים לרוחב התבנית.
  4. שמים בקערה את יתרת השום ועשבי התיבול, את תפוחי האדמה, בצלצלי השאלוט, קוביות הדלעת והפטריות.
  5. מתבלים ב־ 2 כפות שמן זית, לימון כבוש, מלח ופלפל ומערבבים.
  6. מפזרים את הירקות בין רצועות הבשר.
  7. יוצקים מים, מכסים בנייר אפייה רטוב ובשתי שכבות רדיד אלומיניום לאטימה הרמטית, מעבירים לתנור ואופים 50 דקות.
  8. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 3 שעות.
  9. מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות ואופים 10 דקות עד להשחמה.

סלט אנדיב (צילום: רמי זרנגר)
סלט אנדיב (צילום: רמי זרנגר)

סלט אנדיב עם פירות העונה

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות
סוג המנה: פרווה

החומרים (ל-6-4 מנות):

לסלט:

  • 3 אנדיבים לבנים מופרדים לעלים
  • 1 חבילה רוקט
  • גרעינים מרימון שלם
  • 2 יחידות קישוא זוקיני בינוני
  • 1 סלק טרי בינוני
  • ½1 כוסות קרקרים מהסוג שאוהבים, שבורים גס

לרוטב:

  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום כתושה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הזוקיני בעזרת קולפן לרצועות דקות ועדינות ומניחים בקערה רחבה.
  2. מסירים את הקליפה של הסלק ובעזרת קולפן יוצרים רצועות דקיקות ועדינות. מוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את כל שאר הירקות, מערבבים ומסדרים על צלחת הגשה.
  4. מפזרים מעל הירקות את שברי הקרקרים.
  5. יוצקים את כל חומרי הרוטב לצנצנת קטנה, ומנערים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה קלות. סמוך להגשה יוצקים בנדיבות את הרוטב על הירקות.

סביצ'ה (צילום: רמי זרגנר)
סביצ'ה (צילום: רמי זרגנר)

סביצ’ה על מצע ירק ופרי

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 30 דקות
סוג המנה: פרווה

החומרים (ל-6-4 מנות):

  • 300 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות

לרוטב:

  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • קורט מלח גס

למצע ירק ופרי:

  • 2 אנדיבים אדומים מופרדים לעלים
  • 2 אנדיבים לבנים מופרדים לעלים
  • 1 מנגו גדול לא רך מדי, פרוס לפרוסות דקות
  • 6 צנוניות פרוסות דק
  • 1 סלק מגורר במגררת בעלת חורים גדולים
  • ½ כוס גרעיני רימון
  • עלי נענע מ-5 גבעולים
  • 1 חופן גדול של נבטי חמניות
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.
  2. שמים בצד 5־ 10 דקות עד להסמכה קלה.
  3. לקראת ההגשה מסדרים את כל הירקות על כלי הגשה גדול ושטוח.
  4. מוסיפים את קוביות הסלמון לרוטב ומערבבים היטב.
  5. נוטלים בכף את קוביות הסלמון עם הרוטב ומסדרים על הירקות.
  6. יוצקים מסביב את שאר הרוטב ומגישים מיד.