הישר מהמירוץ למיליון: שלושה מתכונים שהכנו עם אסתי ואיציק
המירוץ לארוחת החג: שלחנו את אסתי ואיציק סוקולובסקי מ”המירוץ למיליון” להתמודד עם משימה אחת נוספת - להכין ארוחה לסוכות. הפעם הם יצאו מנצחים
פסקל פרץ-רוביןאיציק ואסתי סוקולובסקי מהמירוץ למיליון יחד עם פסקל פרץ רובין (צילום: רמי זרנגר)
בניסיון נואש לברוח מהחדשות ומהפאנלים באולפנים, עם שלל המומחים שלא מפסיקים לפטפט, להסביר ולפרשן את מצבנו, צפיתי השנה לראשונה בתוכנית “המירוץ למיליון". כשהתחילה התוכנית, פשוט נשאבתי לתוכה. היא אפשרה לי להפליג מנטלית למחוזות אחרים, לצפות בנופים ובמקומות קסומים, ובעיקר אפשרה לי להכיר את הזוגות שלא הפסיקו להצחיק אותי. ישבתי בכורסה בסלון הביתי וצפיתי בדינמיקה בין הזוגות, ראיתי עד כמה היא משפיעה על המהלכים שלהם במירוץ, כמעין מראה שדרכה אנו לומדים על ההתמודדות בתנאי לחץ ומשברים, לצד ניצחונות קטנים.
הסתקרנתי בעיקר מהדינמיקה בין בני הזוג שכולם תייגו אותם תחת הכותרת “החרדים", אסתי ואיציק סוקולובסקי. הם הפגינו זוגיות טובה, מכילה, מפרגנת ובעיקר אוהבת. איציק, בן 36, ואסתי, בת 33, הכירו בשידוך. אחרי ארבעה דייטים התחתנו. הם מתגוררים ברמת גן ולהם שלושה ילדים (הדר בת 12, חגית בת 10 ואריאל בן 4).
לאסתי ואיציק יש עסק לשיווק מוצרי קוסמטיקה הנמכרים באתר “אסתי סוקו". אסתי היא אומנית אשר התחילה את דרכה כציירת. בשלב מסוים החליפה את הקנבס בפנים של נשים, והפכה למאפרת כלות ומשפחות לאירועים. תוך כדי עבודתה פיתחה ויצרה מוצרי איפור שלדעתה עוזרים לכל אישה להתאפר בכוחות עצמה ואגב כך לתחזק מראה אסתטי. היא אינה נרתעת מהמצלמה, מה שהקל עליה להפוך לפרזנטורית של מוצריה ולמשפיענית ברשתות החברתיות. איציק עובד לצידה כמנהל המותג, אחראי לניהול ולשיווק המוצרים בעסק, וכיום גם הסוכן של אסתי.
לאורך כל המירוץ שניהם היו חדורי מטרה ומוטיבציה גדולה ורצון להצליח, הם לא פחדו להתמודד עם כל המשימות, גם הקשות ביותר, תוך שמירה על אמונתם ללא פשרות. דווקא עכשיו, כשהמדינה כאובה, שסועה ומדממת, הם הצליחו להזכיר לנו מהן אהבת חינם, צניעות ופשטות וכך נכנסו ללבנו.
בקטע המירוץ באזרבייג'ן, במשימת אפיית לחמים בתנור לוהט (“טנדיר"), התאהבתי סופית באסתי. התרשמתי מעבודת הכפיים שלה, דרך לישת הבצק ופתיחתו. מצפייה בה הבנתי שאסתי יודעת לבשל, והחלטתי לארח אותה במדור החגיגי לכבוד סוכות.
כאשר שוחחנו סיפרה אסתי שהטעמים של המאכלים חשובים לה, כמובן, אך לא פחות חשוב המראה, הגוונים והאסתטיקה של המנות. “החמין למשל הוא מנה טעימה, אך ממש לא נראית טוב", היא אומרת נחרצות.
אסתי ואיציק מהמירוץ למיליון (צילום: רמי זרנגר)
היא אישה צעירה ונמרצת, המנהלת עסק תובעני ומתוך כך מקפידה לתכנן היטב את הזמנים שלה. במהלך השבוע היא מכינה מאכלים “רגילים" עבור המשפחה, כך היא קוראת לפסטה, שניצלים, פיצות וכדומה, אך לכבוד שבת ההיערכות שונה ומתחילה כבר ביום רביעי, עם קניות שאותן עורך איציק. ביום חמישי היא מנצחת על הכנת הסלטים, לא פחות מ־18 סוגים לצד מבחר תוספות. ביום שישי היא מתפנה להכנת מנות עיקריות וקינוחים. אסתי מקפידה לשלב בין שלל מאכלי השבת מאכלים אותנטיים מהמטבח ההונגרי, אך לא מוותרת על מטעמים עדכניים ומשודרגים.
אחרי שיחה קצרה, אסתי ואיציק בחרו להציע מספר מנות קלות להכנה, סופר־טעימות ונאות - בדיוק מה שאנו צריכים לחג. למנות הראשונות הכנו סלט אנדיב עם פירות העונה וסביצ'ה על מצע אנדיב. למנה עיקרית הם בחרו להכין אסאדו על מצע דלעת ושורשים. אף שהיא נשמעת מורכבת להכנה, זו מנה קלה. בתוך מספר דקות מכינים את הירקות, משלבים את הבשר בתבנית ושולחים לתנור למספר שעות. ובזמן שהקסם קורה וריח נפלא מתפשט בבית, אתם יכולים להכין את התוספת, מנת אורז חגיגית.
שנדע ימים שקטים ושיחזרו כל החטופים,
אמן!
אסאדו (צילום: פסקל פרץ-רובין)
אסאדו על מצע דלעת ושורשים
דרגת הקושי: קלה משך ההכנה: כ־ 5 שעות, כולל זמני הבישול סוג המנה: בשרית
החומרים (ל-4-6 מנות):
4 רצועות (כ-2 ק"ג) אסאדו על העצם
12 תפוחי אדמה קטנים
2 בצלים לבנים גדולים פרוסים דק
1 חבילה בצלצלי שאלוט חצויים
½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 חבילת פטריות מכל סוג (שמפיניון, מלך היער)
2 כפות לימון כבוש
שמן זית איכותי
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה/פטרוזיליה/תימין)
3 שיני שום פרוסות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת קארי (לא חובה)
1 כפית זרעי כוסברה יבשים או חופן עלי כוסברה קצוצים