לפני כמה שבועות אירחתי במדור האוכל שלי ב"מעריב סופהשבוע" את הזוג אסתי ואיציק סוקולובסקי, שהשתתפו בתוכנית "המרוץ למיליון" בקשת 12 והגיעו למקום הרביעי. לאורך כל המרוץ השניים הפגינו זוגיות טובה, מכילה, מפרגנת ובעיקר אוהבת. לא פחדו להתמודד עם כל המשימות, גם הקשות ביותר.

לדאבוני, בגלל חוסר מקום במדור ב"סופהשבוע", אחד המתכונים המצוינים לא התפרסם. זו מנת קינוח נהדרת, שאפשר להגיש גם בארוחה בשרית. המנה קלה ומהירת הכנה. לא רציתי לוותר עליה, והחלטתי לפרסם את המתכון במדור זה. אני מבטיחה לכם שתופתעו מקלות ההכנה ומהטעם הנפלא של קינוח הפרווה הזה, שעושה רושם רב.

קרמבל של פסקל (צילום: פסקל פרץ-רובין)
קרמבל של פסקל (צילום: פסקל פרץ-רובין)

קראמבל עם פירות מקורמלים

החומרים (ל־4־6 מנות):
לסירופ ג'ינג'ר:
125 גרם ג'ינג'ר מגורד
300 גרם סוכר דמררה
360 מ"ל מים
קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל

לפירות המקורמלים:
רבע כוס שמן זית איכותי
2 כפות דבש
כ־12 יחידות של פירות קיץ מגולענים וחתוכים לרבעים (1 קילו)

לקראמבל:
300 גרם קמח מנופה
200 גרם מחמאה רכה
100 גרם סוכר

לעיטור:
1 כוס קצפת צמחית או גלידת וניל פרווה איכותית
1 חופן עלי נענע 

קרמבל של פסקל (צילום: פסקל פרץ-רובין)
קרמבל של פסקל (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופן ההכנה:
1. להכנת הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בקלחת בינונית, מערבבים ומניחים על להבה בינונית. מביאים לרתיחה תוך בחישה עד להמסת הסוכר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4־5 דקות. מצננים.

2. מסננים את הרוטב ומעבירים לצנצנת זכוכית. שומרים במקרר עד השימוש.

3. להכנת הפירות המקורמלים: יוצקים את השמן למחבת גדולה וכבדה, מוסיפים את הדבש ומחממים על להבה בינונית. כשהדבש מבעבע ומשנה את צבעו לחום קרמל, מוסיפים את כל הפירות פנימה בשכבה אחת, כשהצד החתוך כלפי תחתית הסיר. מוסיפים חצי כוס מסירופ הג'ינג'ר שהוכן מראש, ומביאים לסף רתיחה. רצוי לא לערבב יתר על המידה את הפירות כדי לא למעוך או לשבור אותם. אפשר להקפיץ את הפירות במחבת עד שהם מתקרמלים ומצופים בשכבת קרמל אחידה. מסירים מהלהבה ומצננים היטב.

4. להכנת הקראמבל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים במעבד מזון את כל החומרים לקראמבל ומעבדים בכמה פולסים עד לקבלת מרקם של פירורים גדולים ורטובים.

5. מעבירים את כל הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בתבנית לשכבה אחידה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד להזהבה במשך כ־20 דקות. מצננים ומפוררים בכפות הידיים או במעבד מזון ושומרים בצנצנת אטומה עד השימוש.

7. להגשה: נוטלים בכף מהפירות המקורמלים עם הסירופ ויוצקים לקעריות או לכוסות אישיות. מפזרים מעל הפירות פירורי קראמבל. לפני ההגשה מזלפים תלוליות של קצפת מוכנה או שמים מעל כדור גלידה פרווה. מעטרים בכמה עלי נענע.