על השיש במטבח שבביתי מונחות כמה צנצנות זכוכית שקופות, ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. הן כאן כדי להבטיח את טעמו המושלם של השילוב עם כל משקה חם.
השבוע בחרתי לייחד את המדור להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס: עוגיות עגולות, מנומשות, פריכות ונימוחות, שאהובות על קטנים ובוגרים כאחד. הן אינן מסובכות להכנה, וכיף להכין אותן עם הילדים בתקופה זו של השנה, כשהיום מתקצר ומחשיך מוקדם.
אני נוהגת לכנותן עוגיות "זיקית" כי מספיק להוסיף רכיב אחד, או להחליף רכיב אחד באחר – והן משנות גוון, מרקם, צורה וטעם. הבצק גמיש ומאפשר יצירת עוגיות בטעמים ובמרקמים שונים. אפשר, בין השאר, לשלב בהן נטיפי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות שוקולד או עדשים צבעוניות. אפשר גם להחליף חצי מכמות הקמח באבקת קקאו, גרגירי שומשום ועוד כיד הדמיון. במתכון זה הבצק הוכן באמצעות מערבל חשמלי, אך אפשר להכינו גם בעזרת מטרפה ידנית.
עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
להכנת המתכון יש להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית.
אפשר לשלב בבצק 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים.
החומרים (ל־12 עוגיות גדולות):
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום או דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 כוסות קמח מנופה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף קורנפלור
1/2 כפית מלח
200 גרם שוקולד צ'יפס
למליות:
12 כפות גדושות ממרח שוקולד נוטלה או ממרח שוקולד אחר
אופן ההכנה:
מכינים תחילה את המליות: על נייר אפייה מניחים ברווחים 12 כפות ממרח שוקולד ומעצבים אותן לכדורים קטנים. מכניסים להקפאה עד הכנת העוגיות.
לבצק:
- מכניסים לקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר החום והלבן ומערבלים יחד עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. מוסיפים את הביצה הטרופה והווניל ומערבלים לעיסה אחידה.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקורנפלור והמלח, ומערבלים לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס, ומערבלים כמה שניות להטמעה בעיסת הבצק. מניחים את הבצק על ניילון נצמד, סוגרים היטב ומעבירים למקרר לשעה.
- מחלקים את הבצק ל־12 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול בעובי חצי ס"מ, מניחים במרכזו כדור ממרח שוקולד קפוא ומקפלים את הבצק על כדור ממרח השוקולד. סוגרים לכדור אחיד. בדרך זו מכינים את שאר העוגיות.
- מסדרים את העוגיות הממולאות ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־12 דקות, עד שהעוגייה מזהיבה. מוציאים ומצננים כ־20 דקות.
- את העוגיות אפשר לשמור בקופסה אטומה, בטמפרטורת החדר, במשך כארבעה ימים. לאחר קירור מלא של העוגיות, הממרח חוזר למצב המקורי שלו ומתמצק.