המתכון השבועי של התזונאית ד"ר מאיה רוזמן ברדיו 103fm מביא לנו טעימה מתוקה עם סיפור אישי שמתחבא מאחורי כל ביס: טראפלס שוקולד לבן, המתכון המקורי שייך לעופרה, אמא של שני, חברה של הבן של התזונאית. אלו כדורי שוקולד מושלמים לפינוק מתוק בסוף הארוחה או סתם כשרוצים משהו קטן ומיוחד. הם קלים להכנה, עם מרקם רך ונימוח וטוויסט עדין של קוקוס, שקדים או פיסטוק – הבחירה בידיים שלכם.

טראפלס שוקולד לבן (צילום: אינגאימג)
טראפלס שוקולד לבן (צילום: אינגאימג)

רכיבים:
200 גרם שוקולד לבן 1000 קלוריות
1/4 כוס שמנת להקצפה 38% 200 קלוריות
כף קוקוס/שקדים טחונים 50 קלוריות
לא חובה - כפית מחית פיסטוק. 50 קלוריות

הכנה:
ממיסים בבאן מארי או פולסים במיקרו (להוציא כל חצי דקה ולערבב) קוביות שוקולד ושמנת מתוקה.
חשוב שהמרקם יהיה אחיד בלי גושים.
מוסיפים 2 כפות מחוקות קוקוס/שקדים טחונים ו/או מחית פסטוק. מערבבים.
מכניסים לצינון במקרר לכשעתיים.
מגלגלים כדורים עם כף פריזיאן או בידיים. מגלגלים בקוקוס ומחזירים לקירור קצר.
שומרים במקרר.

בסיום ההכנה תקבלו 24 כדורים קטנים, שכל אחד מהם הוא פינוק מושלם של 60 קלוריות בלבד. זו דרך נהדרת ליהנות ממשהו מתוק ומנחם בלי להשתולל עם הקלוריות. הטראפלס האלה מתאימים גם להגשה חגיגית וגם לכיבוד יומיומי – והכי כיף? הם נשמרים במקרר, כך שתמיד יהיה לכם משהו טעים בשלוף!