המטבח הפרטי שלי כל הזמן בפעולה: הכנת מאכלים ותבשילים למשפחה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים. תמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

לכן הופתעתי מאוד לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום את המנה שבדקתי. הוא אמר בעדינות שישמח מאוד אם אכין את תבשיל העוף ותפוחי האדמה שלי, כשהוא טורח להזכיר לי שממש מזמן לא הכנתי את המנה. עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.

לכל המתכונים של פסקל פרץ-רובין

ה”סוד” או ה”פטנט” להצלחת המנה הם בבישול הממושך בתנור שעושה את העוף קריספי ואת תפוחי האדמה רכים ונימוחים. מבחינתי, אין קל מהכנת עוף ותפוחי אדמה. היות שהמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ולשיזוף, אני נוהגת להכינה בבוקר ומכניסה לתנור בחום נמוך, כמעט חום פלטה. כל שנותר הוא להכין גרגירי אורז לבן וסלט ירקות טרי, והופ, יש ארוחת צהריים מושלמת לכל בני המשפחה.

עוף ותפוחי אדמה

החומרים (ל־6־8 מנות):
• 6־7 מנות עוף
• 3/4 כוס צ'ילי חריף־מתוק
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף רוטב סויה
• 1 כף רוטב טריאקי
• 6 שיני שום קצוצות דק או שלמות
• 1 כף דבש או סילאן
• 2 כפות רסק עגבניות או עגבנייה מגוררת
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1/2־3/4 כוס מים
• 4־5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או לרבעים

עוף ותפוחי אדמה בתנור (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוף ותפוחי אדמה בתנור (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את מנות העוף (אפשר להסיר את העור, אבל איני ממליצה על כך. העור שומר על עסיסיות הבשר).
2. מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב. מוסיפים את מנות העוף הנקיות, מערבבים ומעסים היטב הכל יחד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
3. מעבירים הכל לתבנית רחבה או לכלי חסין אש. מסדרים את הנתחים ותפוחי האדמה היטב בתבנית.
4. מכסים בנייר אפייה וסוגרים היטב ברדידי אלומיניום (יש להניח את רדידי האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי העוף).
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, כ־30 דקות. מנמיכים ל־150 מעלות ואופים לפחות שעתיים.
6. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה. משקים את מנות העוף וקוביות תפוחי האדמה ברוטב וממשיכים לאפות כחצי שעה־שעה עד להשחמה אחידה וחלקה של העוף ותפוחי האדמה.
7. מקבלים המון נוזלי רוטב. מדי פעם משקים את העוף ותפוחי האדמה ברוטב. זו הדרך לקבלת השחמה יפה ופריכות של נתחי העוף.