בכל פעם שאני נפגשת עם חברותיי, הן מספרות על משקה של פרי או ירק, או שילוב של שניהם, מתובלים בעשבי תיבול ובתבלינים. אחרי לגימה של אחד מהמשקאות הירוקים החלטתי שאני חייבת לנסות להכינם במטבח שלי.
וכך, במשך כמה שבועות ערכתי במטבחי ניסויי טעמים של משקאות. השייק הוא ערמומי. הלוגמים אותו נוטים לחשוב שזהו משקה קליל. למעשה, מדובר בארוחה שלמה.
חשוב למצוא את השילובים הנכונים והמוצלחים בין הפרי, הירק והעלים או עשבי התיבול. בניסיונותיי, שימוש רב יותר בירקות ובעשבי תיבול ירוקים העניק למשקה גוון ירוק בוהק. והשילוב של לימון וג'ינג'ר עשה לטעמי פלאים למשקה הירוק.
אני הכנתי משקאות שהתבססו בעיקר על פרי, ירק ועשבי תיבול, אבל אתם יכולים להוסיף יוגורט, חלבון כמו טופו, חלב ועוד. הכל לפי טעמכם.
לכל המתכונים של פסקל פרץ-רובין>>>
החומרים (ל־2־3 כוסות):
1 בננה גדולה
1 תפוח ירוק (מזן גרני סמית)
2־4 פרוסות ג'ינג'ר
1 תמר מג'הול או כמה טיפות סטיביה
2 גבעולי סלרי
1 לימון
1 מלפפון
חופן נענע
חופן לואיזה
1־2 כוסות מים או חלב/חלב סויה/משקה שקדים
אופן ההכנה:
1. קולפים את הבננה וחותכים לפרוסות גדולות, ושמים במעבד מזון (בלנדר). חותכים את התפוח, מסלקים את הליבה, חותכים לקוביות ומוסיפים למעבד. מסלקים את הקליפה מהג’ינג’ר וחותכים לכמה פרוסות (כמות גדולה של ג’ינג’ר תיתן למשקה חריפות רבה). מגלענים את התמר ומוסיפים למעבד.
2. קולפים את הלימון, חותכים לקוביות ומוסיפים למעבד. חותכים את המלפפון ומוסיפים למעבד, וגם את הנענע והלואיזה.
3. יוצקים את הנוזל שנבחר, סוגרים היטב את המעבד וטוחנים כמה דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. טועמים ומתקנים לדרגת המתיקות הרצויה.
4. אפשר להוסיף כל תוספת רצויה, כפי שכתבתי בטיפסקל. מערבלים הכל יחד למרקם אחיד וחלק.
טיפסקל
מוזמנים להשתמש גם בפירות וירקות אחרים מאלה המוצעים כאן, לפי טעמכם. וגם להוסיף, אם תרצו, טחינה, חמאת בוטנים, אגוזים, דגנים וגרעינים.