ארוחת הצהריים, הארוחה המקבלת את פני הילדים בשובם הביתה. זו שתפקידה לעטוף אותם בחום של בית ומשפחה. ברור לי שקשה מאוד לתמרן בין העבודה ובין ההכנות הדרושות לבישול. לא תמיד הזמן עומד לרשותנו ומה לעשות, גם לא הכוחות, אבל אנחנו חייבים, וחייבים גם לשלוט ולפקח על מה שאנחנו מאכילים בו את ילדינו.

המלצתי היא לבחור להכין מראש מאכלים עשירים ובריאים בכמויות גדולות שיתאימו לכם למהלך השבוע. והכי חשוב, מאכלים שאתם הכנתם ושאתם יודעים בדיוק מה הוכנס לתוכם ואיך הם טופלו.

לכל המתכונים של פסקל פרץ-רובין

כשיש כמה ילדים בבית, לא כולם אוהבים אותם מאכלים, ואז אנחנו, ההורים, נאלצים להכין עוד מאכל כזה או אחר כדי שהילד לא יישאר רעב. מניסיוני, טוב תעשו אם תכינו מראש תפריט שבועי עם הילדים. בחרו לכל יום את המנה האהובה ואת יום שישי תשאירו לשיקול דעתכם. בדרך זו כולם מתפשרים: זה שלא אוהב פסטה יסכים לאכול פסטה כי הוא יודע שביום הבא אוכלים קציצות שהוא אוהב. זו שיטה מנצחת.

בחרתי להציע לכם שני מתכונים. הראשון הוא להכנת תבשיל פשוט, מהיר וקל, ובעיקר טעים מאוד. הוא מהווה תוספת נפלאה לכל ארוחה עם ניחוח נהדר של קארי. המתכון השני הוא למגש ירקות אפויים בתנור, מתובלים בשמן זית, תימין ושום. גם הוא קל מאוד להכנה, ואתם יכולים לשנות את הרכב הירקות בו לפי טעמכם וטעמם של בני המשפחה. כל שנותר לכם הוא להכין את המנה העיקרית – שניצל, קבב, נתחי עוף או כדורי בשר – העיקר שכל הטוב הזה ישולב עם מנת ירק עשירה בטעמים ובערכים תזונתיים. 

תבשיל אפונה, כרוב ותפוחי אדמה מתובלים 

החומרים (4־6 מנות):
2־3 כפות שמן
1/2 כפית גרגירי חרדל
1/2 כפית כורכום
1 כפית גדושה כמון
2 שיני שום כתושות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1־2 עלי דפנה
3 כוסות רצועות כרוב לבן
1 פלפל שאטה קטן
1 כף כוסברה טחונה
1/2 כפית אבקת קארי
1/4 כפית קינמון
1 כוס אפונה ירוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים גרגירי חרדל, כורכום, כמון ושום. מערבבים קלות ומוסיפים תוך הערבוב את קוביות תפוחי האדמה, עלי הדפנה הכרוב, ואת יתר התבלינים. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים כ־10 דקות ומביאים לרתיחה.

2. מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך הוספה הדרגתית של יתר המים. מבשלים עוד כ־20 דקות עד לריכוך הירק והאפונה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מומלץ להגיש על מצע של גרגירי אורז לבן.


מבחר ירקות אפויים, מתובלים בשמן זית, שום ותימין

מבחר ירקות אפויים, מתובלים בשמן זית, שום ותימין (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מבחר ירקות אפויים, מתובלים בשמן זית, שום ותימין (צילום: פסקל פרץ-רובין)

החומרים (4־6 מנות):
1 ראש שומר חתוך לרבעים או פרוסות
200 גרם דלעת או דלורית חתוכות לפרוסות
2 קישואים חתוכים לאורכם
2 גזרים פרוסים באלכסון
כמה גבעולי סלרי – אמריקאי או אחר
1 מגש פלפלונים צבעוניים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 ענפי תימין
4 שיני שום שלמות או פרוסות
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתוכה את כל הירקות החתוכים. בוזקים מלח ופלפל, מפזרים את גבעולי התימין ופרוסות השום ומזלפים מעל כל הטוב הזה שמן בנדיבות. מכסים הכל בנייר אפייה ומעליו סוגרים ברדיד אלומיניום.

2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות ואופים במשך כחצי שעה, או עד לריכוך. מגישים חם.