בפסח, בין ארוחות החג החגיגיות, אנחנו זקוקים גם לאפשרויות קלילות ומזינות לארוחות היומיום. סלט הפסטה החלבי הזה מציע פתרון מושלם - ארוחה טעימה, מאוזנת ומשביעה שקל להכין וכולם יאהבו. השילוב של פסטה כשרה לפסח עם ירקות טריים וגבינת פטה יוצר מנה צבעונית ומזמינה שמתאימה לארוחת צהריים או ערב בכל יום מימי החג.
הטעם הים-תיכוני של המנה מביא רעננות לשולחן ומאפשר הפוגה נעימה בין ארוחות החג העמוסות. זהו פתרון מצוין למי שמחפש גיוון בתפריט הפסח המשפחתי, ללא צורך בהכנות מסובכות או רכיבים מיוחדים.
מצרכים (ל-4 מנות):
250 גרם פסטה פוזילי של ברילה – כשר לפסח
1.5 כוסות עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות
1 כוס גבינת פטה מפוררת
2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
3 כפות פסטו בזיליקום
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 שן שום כתושה (אופציונלי)
חופן עלי בזיליקום
אופציונלי בהגשה: צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה ומסננים.
2. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים עם מלח במשך 2-3 דקות עד שהיא מתרככת מעט, מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
3. לאחר 3 דקות מסננים שוב וחוצים את התרמילים.
4. בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת, השעועית הירוקה, עגבניות השרי, הבצל הסגול, עלי הבזיליקום וגבינת הפטה.
5. מכינים את הרוטב: בצנצנת קטנה מערבבים את הפסטו, שמן הזית, מיץ הלימון, שום (אם משתמשים), מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
7. להגשה, ניתן לפזר מעל צנוברים קלויים לתוספת קראנצ'יות וטעם עשיר.
טיפ: ניתן להכין את הסלט כשעה לפני האכילה ולהשאיר בטמפרטורת החדר - כך הטעמים מתמזגים והמנה טעימה אף יותר!
באדיבות ענת לבל, סטייליסטית מזון לברילה.
בתיאבון!