הפיצ'י היא אחת הפסטות המסורתיות והמרגשות ביותר במטבח הטוסקני – פסטה עבה וארוכה שנעשית בעבודת יד ומשדכת בין פשטות לטעם עשיר. במתכון הזה, הבצק המוכן מקמח דורום ומים בלבד, עובר לישה ומנוחה לפני שהוא מגולגל לאטריות עגולות עבות.

הרוטב הפשוט, עם עגבניות שרי טריות, שום, צ'ילי ועשבי תיבול ארומטיים מבושלים בשמן זית, מתחבר לפסטה הטרייה ויוצר הרמוניה מושלמת של טעמים וטקסטורות. העיטור בגבינת פרמזן או פיקורינו מיושנת ועלי בזיליקום טריים מעלה את המנה לרמה חדשה, ומעניק חוויה קולינרית אותנטית ומספקת שכל אחד יכול להכין בבית.

פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

החומרים (לשש מנות)

לפסטה פיצ'י:
250 מ"ל מים
500 גרם קמח (רצוי קמח דורום)
קמצוץ מלח

לרוטב:
8 כפיות שמן זית כתית מעולה
2 שיני שום קצוצות או חצויות לשניים
500 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1 כפית תבלינים ארומטיים (קורנית או מרווה)

לפיזור ולהשלמת הטעם:
גבינת פרמזן או פיקורינו מיושנת מגוררת

לעיטור:
עלי בזיליקום טריים

פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. הפסטה: מניחים את הקמח על משטח עבודה וצרים גומה במרכז הקמח. יוצקים לתוך הגומה את המים בהדרגה ובאיטיות תוך ערבוב עם הקמח. מדי פעם יש להוסיף מים, עד שהבצק מתגבש.
2. לשים היטב ומותחים את הבצק תוך לישה נמרצת עד לקבלת בצק רך, אבל לא דביק. אם הבצק קשה מעט, הוא יתרכך קלות כשהוא ינוח.
3. יוצרים מהבצק כדור ומכסים ביריעת ניילון רופפת – לא צריך למתוח חזק את הניילון על הבצק.
מניחים בצד למנוחה כ־20 דקות.
חותכים את הבצק לחתיכות דקות מאוד. מגלגלים כל חתיכה למעין נחש בעובי 1/2 ס"מ ובאורך 30/60 ס"מ. מניחים על מגש מקומח בקמח תירס. ממשיכים בדרך זו להכין את יתר הבצק.

פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

4. הרוטב: מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית־גבוהה. מוסיפים שום, קצוץ או חצוי, ומטגנים עד שהשום מתרכך, אבל לא משחים. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפל הקצוץ, המלח והפלפל. מטגנים במהירות תוך ערבוב, מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
5. בינתיים, ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הפסטה פיצ'י, מבשלים ומביאים לרתיחה, עד שהפסטה מתחילה לצוף על פני המים.

6. מוציאים את הפסטה בעזרת מסננת ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב. מערבבים ומבשלים שתיים־שלוש דקות, ומעבירים לצלחת הגשה.
7. מפזרים מעל גבינת פרמזן או פיקורינו מיושנת, מגוררת או מגולפת. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים מיד.