בורקס טורקי
החומרים:
4 כוסות קמח
½ כוס פתיתי פרמזן
½ כוס מים
½ כוס שמן
200 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למילוי:
1 תפוח אדמה בינוני, מקולף ומבושל
½ ביצה בגודל L
240 גרם גבינת עזים למריחה 5% "פיראוס"
¼ כוס גבינה בולגרית מפוררת "פיראוס"
¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
¼ כוס פתיתי גבינת עמק למאפים
"השף הלבן"
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: במערבל חשמלי מערבבים בעזרת וו גיטרה את הקמח עם המים, השמן והחמאה הרכה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במקרר כשעה.
הכנת המילוי: מכינים פירה מתפוח האדמה ומוסיפים לו את שאר המרכיבים. מערבבים היטב. אחרי שהבצק נח במקרר מרדדים אותו לעלה. בעזרת כוס או חותכן עוגיות קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, שמים כפית מהמילוי ומקפלים את העיגול לחצי. מהדקים היטב.
מברישים בביצה ומפזרים מעל פרג. אופים כ־30 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.