קינוח מושקע וחגיגי: קלתית פריכה ואגוזית עם מלית שוקולדית עדינה, המצופה בגנאש שוקולד. טארט מרשים ועשיר שעשוי בגרסה כשרה לפסח ונטולת גלוטן. לקלתית השתמשתי בקמח תפוחי אדמה וקמח שקדים, שילוב של שניהם מעולה לבצק פריך. לא הוספתי קקאו בבצק כי גם כך יש מספיק שוקולד בטארט. מילוי קרם פטיסייר שוקולד, לא מסובך להכין למרות השם המחייב. 10 דקות והקרם מוכן. למרות ריבוי השלבים במתכון, כל אחד יכול להכין. האפייה היחידה במתכון זה בשלב הקלתית, המילוי לא זקוק לאפיה.
מתכון
- תבנית טארט 24 ס"מ
- זמן הכנה כולל: כ-3 שעות
- מרכיבים: 15
- דרגת קושי : בינוני/ קשה
- חלבי
לקלתית:
- 1 כוס קמח שקדים (120 גרם)
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 100 גרם חמאה רכה
- 50 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
למילוי שוקולד:
- 2 כוסות חלב2 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 50 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס קקאו
- 4 כפות קורנפלור
- קורט מלח
לגנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה
לקישוט:
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או שקדים)
אופן ההכנה:
- מכינים את הקלתית: במיקסר עם וו לישה מערבבים חמאה ואבקת סוכר. בהדרגה מוסיפים את שני הקמחים והמלח. הבצק שיוצא צריך להיות מעט דביק אבל נוח לעבודה. נעטוף בניילון נצמד ונעביר למקרר לשעה לפחות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים במעט חמאה תבנית טארט. מוציאים מהמקרר את הבצק ומתחילים במהירות ובעדינות בעזרת הידיים ליישר את הבצק על גבי התבנית כולל הדפנות, מנסים עד כמה שאפשר ליצור עובי אחיד. אפשר להשתמש בתחתית כוס ליישור.
- אופים כ-20 דקות. יש להיזהר מאפיית יתר כי הבצק עלול להיסדק. ברגע שהבצק מתחיל מעט להזהיב, זה סימן שצריך להוציאו.
- מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים בעזרת מטרפה 2 חלמונים עם חלב וסוכר. מוסיפים מלח ומנפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב.
- מעבירים לסיר קטן ועל אש קטנה מערבבים כל העת עם מטרפה. מוסיפים את השוקולד והקקאו וממשיכים לערבב. לאחר שהשוקולד נמס, מגבירים את הטמפרטורה ומביאים לסף רתיחה תוך ערבוב תמידי. הקרם צריך להתגבש ולהיות יציב כמו משחה. מצננים.
- שופכים את הקרם לתוך הקלתית האפויה ומעבירים למקרר לשעתיים.
- גנאש: ממיסים שוקולד עם שמנת מתוקה בסיר קטן, מצננים ושופכים מעל מלית הפטיסייר.
קישוט: מעטרים באגוזים את הטארט. מצננים לפחות 4 שעות (או מקפיאים למשך שעתיים).
הערות:
אם אין מיקסר אפשר ללוש את הבצק עם הידיים, אם הבצק נדבק לידיים, ניתן להוסיף עוד מעט קמח תפוחי אדמה.
אפשר לוותר על שלב הגנאש והקישוט, אם כי זה משדרג מאוד.
ליליה ויינרוט היא בלוגרית באתר foody