סלט מנחם, מהיר ומזין. מה צריך יותר מזה בימים אלה? אהוב במיוחד ע"י ילדים הודות לתירס שבסלט הזה. בהחלט ניתן להגיד שהוא מספק מנת חלבון בזכות הטונה והביצה.

למעט בישול הביצה והאורז, אין פה הרבה עבודה. פשוט להניח את כל המצרכים בקערה ומערבבים הכל עם מעט מיונז. לא רוצים להוסיף מיונז? אפשר להוסיף שמן זית או שמן צמחי אחר.

למעשה אפשר לשחק פה עם המרכיבים: אפשר להשמיט את האורז, אפשר להוסיף מלפפונים חמוצים או שימורי אפונה ירוקה. הכל פתוח, העיקר שהטונה והתירס יישארו.

  • זמן הכנה: כחצי שעה
  • דרגת קושי: קל
  • מרכיבים: 9

סלט שימורים ואורז (צילום: ליליה ויינרוט)
סלט שימורים ואורז (צילום: ליליה ויינרוט)

מצרכים:

  • 1 קופסת שימורים תירס מתוק]
  • 1 קופסת טונה במים
  • ½ כוס אורז פרסי
  • 1 ביצה קשה
  • ¼ בצל
  • 1 כף מיונז (או שמן צמחי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 קורט פלפל
  • 2 ענפי שמיר (לא חובה)

סלט שימורים ואורז (צילום: ליליה ויינרוט)
סלט שימורים ואורז (צילום: ליליה ויינרוט)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז עם כוס מים: מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שהנוזלים מתאדים. האורז אמור להיות מעט דביק. מצננים.
  2. קוצצים בצל ומעבירים לקערה ומוסיפים את הטונה ומפוררים אותה עם מזלג. מוסיפים את התירס.
  3. מוסיפים גם את האורז ואת הביצה שחתוכה לקוביות קטנות.
  4. קוצצים שמיר ומערבבים הכל עם המיונז. מתבלים במלח ופלפל. 

ליליה ויינרוט היא בלוגרית באתר FOODY