כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה בתכניתה ב-103FM על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם במיוחד לכבוד חג השבועות: לזניה דיאטטית שמכילה רק 300 קלוריות.

אפשר לחלק את הלזניה לשתי קוביות גדולות, ובכל קוביה רק 150 קלוריות.

מצרכים:
3 דפי לזניה
200 גרם רסק שקשוקה/פסטה
5 פטריות שמפיניון פרוסות דק
קישוא קטן פרוס דק
50 גרם מוצרלה מגוררת
80 גרם בולגרית 5%

אופן ההכנה:
מניחים דף לזניה בתבנית מלבנית קטנה שמתאימה לגודל דף לזניה.
שמים עליו שליש מכמות הרוטב.
מסדרים פרוסות פטריות.
מפזרים חצי מכל גבינה.
מניחים דף לזניה שני.
שמים שליש מכמות הרוטב.
מסדרים פרוסות קישואים.
מפזרים את שאר הגבינות.
שמים את הדף השלישי, עליו את ייתרת הרוטב.
אופים כחצי שעה ב-170 מעלות.