המתכון המנצח של תנובה: לזניה ירקות אנטיפסטי וגבינות
החומרים:
- ½ חבילת עלי לזניה (ללא בישול מוקדם)
- חבילת אנטיפסטי בסגנון איטלקי לתנור של סנפרוסט
לרוטב:
- 250 גרם רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות חתוכות דק
- קופסת עגבניות חתוכות דק
- 3 שיני שום כתושות
- חופן בזיליקום קצוץ דק
- מלח, פלפל שחור
- 300 גרם פתיתי מוצרלה "COLLECTION" או פתיתי גאודה "COLLECTION"
לעיטור:
- מעט עלי בזיליקום וירקות אנטיפסטי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים בקערה את כל המצרכים לרוטב (חשוב לבדוק תיבול מראש).
הרכבת הלזניה: מרפדים תבנית בנייר אפייה או לחלופין משמנים היטב תבנית. מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה, מוזגים מעליהם רוטב עגבניות ומניחים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה.
מעל שכבת עלי הלזניה השנייה מרכיבים שכבת ירקות אנטיפסטי ומפזרים גבינה מגורדת ומעליהם מוסיפים שכבת עלי לזניה. חוזרים על הפעולה בסך הכל שלוש פעמים. מפזרים מעל השכבה העליונה את יתרת פתיתי הגבינה ומקשטים בעלי בזיליקום ובירקות אנטיפסטי.
מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ־15 דקות, עד הזהבה.