כשהבורגול נכנס למטבח, הוא כובש את כולם בסערה: הוא מזין, ואין כמעט צורך לבשלו, אלא רק להשרותו במים חמים עד להתרככות. אם תשקיעו ותוסיפו לו עשבי תיבול וירקות, תהפכו אותו למעדן של ממש. אני אוהבת להשתמש בבורגול אדום, שלאחר הריכוך מקבל גוון ורוד מיוחד. בעזרת התוספות שאני מוסיפה לו נוצר סלט צבעוני, עשיר בעשבי תיבול ובפירות מיובשים או טריים כמו אפרסקים, שזיפים ועוד. ארוחה לכל דבר.
למתכונים נוספים: https://www.pascalpr.co.il/
סלט בורגול אדום עם עשבי תיבול
- החומרים (ל־6־4 מנות):
- 1 כוס בורגול אדום
- מים רותחים או חמים עד כדי כיסוי הבורגול ב־1־2 ס"מ
- 1 עגבנייה גדולה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1/2 צרור נענע קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
- 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ רימונים או סירופ דובדבנים
- מיץ מ־1 לימון
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 50 גרם חמוציות (לא הכרחי)
- 50 גרם צימוקים בהירים
- 3/4 כוס אגוזים גרוסים
אופן ההכנה:
1. מניחים את גרגירי הבורגול בקערה בינונית ויוצקים עליהם מים עד כדי כיסוי של 1־2 ס"מ. משהים על שולחן העבודה עד לספיגה וריכוך גרגירי הבורגול. שוטפים ומסננים אותם היטב. מניחים לגרגירים להגיר לגמרי את הנוזלים.
2. מעבירים את גרגירי הבורגול לקערה. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לבורגול המסונן. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הרימונים ומיץ הלימון. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מוסיפים את החמוציות, הצימוקים, האגוזים הגרוסים וכל פרי טרי נוסף אשר תבחרו. מערבבים ומגישים מיד.
טיפסקל
- כאשר משתמשים בכמות גדולה של עשבי תיבול, רצוי להשרותם לפחות 15 דקות במים קרים, לייבש אותם היטב ואז לקצוץ או לפרק לעלים בודדים.
- אם אינכם מתכוונים להגיש את הסלט מיד בתום ההכנה, רצוי להכין אותו בנפרד, כלומר גרגירי הבורגול מרוככים ומסוננים, כל הירקות ועשבי התיבול חתוכים וקצוצים, ואת נותני הטעם והתבלינים להכניס לצנצנת ולנער היטב. בסמוך לארוחה ערבבו הכל יחד. כך אתם מונעים מהסלט להפוך לסמרטוטי ורטוב מדי ושומרים על פריכות כל חומרי הגלם בתוכו.
- ניתן לגוון בעשבי התיבול והירקות המוצעים כאן. למשל לשלב שתי שיני שום קטנות כתושות או קצוצות בסלט.
- ניתן להעשיר את הסלט בפירות קיץ כמו ענבים, אפרסקים, דובדבנים, נקטרינות ועוד.