קציצות דגים מטוגנות

החומרים:

  • 500 גרם מרלוזה "דגי תנובה"
  • 6 בצלים ירוקים (10 ס"מ תחתונים בלבד)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף עלי שמיר
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מפשירים למחצה את הדגים, שוטפים היטב, סוחטים מעט וחותכים לחתיכות גדולות. קוצצים את הבצלים לקטעים קצרים. טוחנים יחד (במעבד מזון בלחיצות על כפתור הפולסים או במטחנה) את הדגים, הבצלים, השום ועשבי התיבול.

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, הביצים, קמח המצה והתבלינים, ולשים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 18 קציצות מוארכות או עגולות.

יוצקים למחבת שמן בעומק 1.5 ס"מ, ומחממים מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות במשך 4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.