רכיבים:
1 שוק טלה
1 צרור רוזמרין
חוט קשירה
שמן זית
מלח
פלפל
מילוי:
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
250 גרם בשר טלה טחון
100 גרם פיסטוק קלוי
חצי כף בהרט
2 שיני שום כתושות
20 עלי נענע קצוצים דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח
פלפל
להגשה וקישוט חגיגי:
1 רימון מופרד לגרגרים
50 גרם פיסטוק
אופן הכנה:
1. מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, למשך כ-15 דקות.
2. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.
3. מחממים מראש תנור ל-160 מעלות.
4. מניחים את השוק על משטח עבודה. חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס. ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח. קושרים באמצעות חוט סביב השוק. מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.
5. משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.
6. מעבירים לתנור לשעתיים.
7. מצננים את השוק לפני הפריסה כ-15 דקות. פורסים ומפזרים מעל גרגרי רימון ופיסטוק.
המתכון באדיבות טיב טעם. נתקעתם בלי מצרכים? יש משלוחים גם בשבת www.tivtaam.co.il