מרכיבים לבצק:
- 1 ק״ג קמח
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות חוויאג׳ לאפיה
- 1 ו-1/4 חבילות מחמאה (250 גרם)
- 2 כוסות מים פושרים
מרכיבים למילוי:
- 750 גרם גבינה צפתית קשה מגורדת
- 250 גרם גבינת סקי
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
1. שמים את כל חומרי הבצק היבשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים מעט.
2. מוסיפים מחמאה רכה ומים פושרים, ומערבלים במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.
3. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת מטבח, ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים, כל כדור במשקל 40-30 גרם. מחממים תנור ל180 מעלות.
5. מכינים את המלית: מערבבים היטב את חומרי המילוי.
6. מרדדים את הבצק: יש לרדד כל כדור בצק לצורת עיגול, בעובי של כ-1/2 ס״מ.
7. מניחים כפית מהמילוי על אמצע העיגול ומקפלים אותו לחצי. את הדופן החיצוני יש להדק היטב, כך ששני הצדדים מהודקים זה לזה.
8. מסדרים בתבנית עם נייר אפיה, ואופים כ- 20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
בתיאבון