המתכון המנצח של תנובה: מי מאיתנו לא אוהב לאכול איזה משהו מתוק ליד הקפה? איזו עוגייה, קוראסון, קרקר מתוק עם ממרח או אפילו סתם פריכית עם ריבה. אחד מהפתרונות הקלאסיים לנשנוש מתוק וטעים ליד המשקה החם של אחר הצהריים היא כמובן עוגיית השוקולד צ'יפס שכולנו מכירים ואוהבים.

למרות שהיא נראית מסובכת, מורכבת להכנה ומרבית המתכונים שלה עושים כאב ראש, המתכון הזה לעוגיית שוקולד צ'יפס יעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים ופשוטים. אין בו הרבה מרכיבים, תהליך ההכנה הוא קל ופשוט, ובטח לא דורש מכם לפנות כמה פגישות מהלו"ז רק בשביל לדאוג לממתק חמים לסוף היום.

אז איך מכינים את השוקולד צ'יפס הפשוטים והמתוקים של תנובה? המתכון כאן לפניכם.

החומרים:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • 180 גרם חמאה מומסת ובטמפ' החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה + חלמון בגודל L
  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל־170 מעלות.
  • מנפים אל תוך קערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. 
  • בקערה גדולה מניחים את החמאה, הסוכר והווניל. טורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים עד לאיחוד החומרים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים עד לקבלת בצק אחיד. 
  • מוסיפים את השוקולד המריר ומקפלים עד להטמעתו בתערובת. מאחסנים את הבצק במקרר למשך חצי שעה. 
  • יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים אותם על נייר אפייה ברווחים של כמה ס"מ זה מזה. 
  • אופים 10־12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט רק בשוליים, ונשארות רכות מאוד במרכז. מצננים לחלוטין.

בתאבון!