החומרים לשטרודל מלוח של גבינה וקישואים, שכל אחד יכול להכין:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
למילוי:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 1 חבילת גבינת חמד 5% "פיראוס" מפוררת לפירורים
- 1 כוס עלים ירוקים (פטרוזיליה וכוסברה) קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- ביצה טרופה להברשה
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כעשר דקות נוספות עד שהם מתרככים מעט. מצננים. בקערה גדולה מערבבים היטב את חומרי המילוי: גבינת חמד, הבצלים והקישואים המטוגנים, העלים הירוקים והשום. מניחים מחצית מהבצק על נייר אפייה (את החצי השני שומרים בינתיים במקרר) ומרדדים אותו מעט. מסמנים בעדינות את גבולות המילוי בשליש האמצעי, וחותכים ארבע פינות.
יוצרים משני הצדדים חתכים של רצועות אלכסוניות ברוחב שני סנטימטרים שישמשו אותנו לקליעה. מניחים מחצית מהמלית (שומרים מחצית לשטרודל השני). מקפלים את הקצוות מלמעלה ומלמטה. מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X, עד שכל המילוי מכוסה בבצק. חוזרים על הפעולה במחצית השנייה של הבצק. מצננים במקרר 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות.
מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום אם רוצים, ואופים כ־45־55 דקות, או עד שהשטרודלים יפים וזהובים.