עם ישראל חי על קיבתו. הרי בואו נודה בזה שאנחנו אוהבים לחגוג חגים בגלל הארוחות והפינוקים. איפשהו ט"ו בשבט קצת נפל בין הכסאות. אז נכון שבכל שנה אנחנו מוצאים דרכים לשדרג את סלסלת הפירות היבשים וכבר הבנו שלאכול פאפאיה זוהרת זה לא הקטע ושכדאי להתמקד בתאנים אורגניות ומשמש אוזבקי אבל עדיין - חוץ מעוגת פירות יבשים ואיזו פסטייה מרוקאית, אנחנו לא באמת חוגגים את החג עם איזו ארוחה מרשימה.
אז צרפנו כוחות עם רשת "נתח קצבים" ו"החמניה", הזמנו חברים ובנינו לכם ארוחה כיפית.

שיפודי פירות יבשים ממולאים בבשר ועטופים בחזה אווז
המתיקות של הפירות היבשים תעבוד מעולה עם שומניות וחריפות - נוצר איזון. לכן החלטתי למלא אותם בבשר קצת שמן עם טיפה חריפות ולעטוף אותם בחזה אווז שנותן מעושנות, וככה מתקבלים ביסים קטנים, מעושנים ומטריפים. אם אתם לא שומרי כשרות, מומלץ לנסות למלא חלק מהפירות היבשים בגבינה כחולה, לעטוף בחזה אווז ולצלות היטב בתנור - שילוב מנצח.
חשוב לקנות בשר טחון טרי וניתן לבקש שיטחנו לכם כבר בשר רזה עם קצת שומן כבש 

- 20 פירות יבשים - משמשים, תמרים ודבלים גדולים יחסית. שיהיה לכם קל למלא.
- 300 גרם בשר צלעות טחון ( או כל בשר יחסית רזה) מעורבב עם 30 גרם שומן כבש
- שן שום כתושה היטב
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק- לא חובה
- כף ראס אל חנות (ניתן לכתוש יחד זרעי כמון, זרעי כוסברה, אגוז מוסקט וקינמון)
- 10 פרוסות חזה אווז חצויות לרוחב

מערבבים את הבשר, השום והתבלינים, מוסיפים מעט מלח. חוצים את הפירות לא עד הסוף וממלאים כל פרי בתערובת בשר, כדאי להעמיס טיפה מעבר לפרי כדי לקבל מנה יפה יותר. 
עוטפים כל פרי ממולא ברצועה צרה של חזה אווז ומשפדים - השיפודים לא חובה , ניתן פשוט לצלות אותם ככה.
צולים את השיפודים על חום בינוני נמוך עד להתרככות הפרי וקבלת צריבה . מוציאים חם ומגישים מיד למנה ראשונה.
** אני אישית ממליצה להכין כמה אקסטרות לא משופדות ולעשות מהן מבחן טעימה.
** תמרי מג'עול מאד מתוקים ולכן יוצרים ביס כבד יותר. ניתן לעבוד עם זנים פחות מתוקים

פירות יבשים ממולאים  (צילום: אסנת גואטה)
פירות יבשים ממולאים (צילום: אסנת גואטה)

עוף בריבת משמש, ג'ינג'ר וצ'ילי ממולא בתערובת בשר, אורז, משמשים ושקדים
זוהי מנה מרשימה, מנחמת ומשביעה שתספיק ל4 אנשים בכיף, בכוונה אני ממליצה להכין הרבה יותר אורז מתובל כי העוף מאד מרשים כשהוא מונח על שפע של אורז וגם כי האורז הזה הוא מנה בפני עצמה וממש טעים יום למחרת, אז אל תדאגו אם נשאר מלא.

- 1 עוף גדול ללא עצמות - השקיעו בבחירת העוף מבחינת הגודל והטריות
- ריבת משמשים-בכמות שתספיק לכיסוי העוף בשכבה דקה
- כפית אבקת ג'ינג'ר או כף גי'נגר מגורר
- 1 פלפל צ'ילי בינוני קצוץ דק (אפשר פחות אם רוצים פחות פיקנטי)

- 4 כוסות אורז מבושל אל דנטה
- 2 כפות ראס אל חנות (או כפית כמון+כפית קינמון)
- 1 כפית כורכום
- 7 משמשים מיובשים קצוצים גס
- חצי כוס שבבי שקדים או צנוברים
- 300 גרם בשר מעורבב עם שומן כבש
- 1 בצל חתוך
- 2 שיני שום קצוצות דק
- רבע כוס כוסברה קצוצה
***
מערבבים חצי כוס ריבה עם גי'נגר וצ'ילי ומורחים על כל העוף כולל מעט בתוכו עד ליצירת שכבה דקה.
מטגנים בשר עם בצל ושום להכנה חלקית (הבשר ממשיך להתבשל בתוך העוף). מורידים מהאש.
בקערה גדולה מערבבים אורז, משמשים קצוצים, תבלינים, בשר ומלח פלפל,. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים את העוף בתערובת האורז. תישאר לכם עוד כמות נכבדת בצד.
*אם יש לכם חוט קשירה לעוף- זה הזמן להשתמש בו ולתת לעוף שלכם את הצורה שלו, אפשר לנסות עם קיסמים או שיפודים מושרים במים. לא נורא אם אין.
מכניסים את העוף ל-40 דקות מכוסה בנייר כסף ובחום של 180 מעלות. לאחר 40 דקות מוציאים את נייר הכסף ומשאירים לעוד 30 דקות בחום 160 לקבלת צריבה.
מכיוון שלכל אחד יש תנור שונה, חשוב לבדוק את העוף כדי שלא יתייבש. הכבש נותן המון שומן וטעמים לכל האורז אבל עדיין, אני ממליצה שאחרי שעה תבדקו את החלק העבה של העוף. אם יוצאים ממנו נוזלים אז הוא עדיין לא מוכן ויש לבדוק שוב עשר דקות אחרי.
זהו מוכן? אז קדימה  - את שארית האורז תערמו על מגש יפה ועליו שימו את העוף הצרוב שלכם בשלמותו או חיתכו אותו לשני חלקים .
פזרו קצת כוסברה או ירק כלשהו מלמעלה והגישו לוהט עם כפות לזלילה.

עוף ממולא בפירות יבשים בשר ואורז (צילום: אסנת גואטה)
עוף ממולא בפירות יבשים בשר ואורז (צילום: אסנת גואטה)

סלט חסות עם שקדים ופירות יבשים
הבאנו לכם 2 מתכונים שאחוז השומן בהם גבוה, לכן אנחנו ממליצים על מנת צד רעננה כגון ברוקולי מוקפץ עם שקדים או סלט ירוק.
ההמלצה החמה שלי היא לקנות לבבות חסה פריכים, לסדר אותם שלמים בקערה ועליהם לשים ויניגרט הדרים. מעל פזרו שקדים קלויים ואיזה פרי יבש קצוץ אחד ויש לכם מנה מושלמת ומאוזנת.
לוינגרט הדרים: 
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפות חומץ הדרים או תפוחים אם אין
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז'ון 
1 כפית דבש
קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז
מלח, פלפל

*** לערבב היטב את כל חומרי הרוטב, לשפוך על החסות רק בזמן ההגשה ולא לפני. לפזר מעל שקדים או/ו גרעינים קלויים ופרי יבש חתוך גס

תודה לרשת נתח קצבים על נתחים מושלמים ולרשת חמניה על פירות יבשים מצויינים.