המצרכים (ל־24 קאפקייקס):
תבנית 12 שקעים מרופדת בעטרות נייר
לקאפקייקס:
2 כוסות קמח
4 כפות קקאו איכותי
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
3 ביצים L
1 כוס סוכר
¼ כוס סילאן
3/4 כוס שמן
⅔1 כוס שמנת מתוקה
לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
½ כוס + 2 כפות שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד
לעיטור:
12־24 יחידות של פררו רושה
או סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. הכנת הקאפקייקס: מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. בקערה גדולה מניחים יחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים לאיחוד.
3. בקערה נוספת טורפים יחד את הביצים, הסוכר והסילאן עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
4. יוצקים את תערובת היבשים לתוך תערובת הרטובים ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת נעשית אחידה.
5. בעזרת כף גלידה קפיצית או שקית זילוף יוצקים את התערובת לתוך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר עד ¾ הגובה. הקאפקייקס תופחים מאוד במהלך האפייה.
6. אופים במשך 15־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
7. הכנת קרם השוקולד: בתוך קלחת או סיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את השמנת הרותחת. מכסים את הקערה וממתינים דקה. מערבבים היטב את השוקולד עד להמסה מלאה וקבלת טקסטורה אחידה.
8. מוסיפים את החמאה והליקר להעשרת המרקם ובעזרת מוט בלנדר טוחנים לקרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי או עד שהגנאש מתקשה מעט, אך נוח לזילוף.
9. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 10 מ”מ ומזלפים תלוליות על גבי הקאפקייקס. מניחים מעל כדורי פררו רושה או מקשטים בסוכריות ומגישים. הקאפקייקס נשמרים במקרר בכלי אטום עד שישה ימים. הקאפקייקס עם קרם השוקולד נשמרים במקרר ליומיים בלבד.