החומרים:
- ½1 כוסות פתיתי מוצרלה
- 22% "קולקשן"
- 2 כפות גדושות גבינת שמנת
- 16% שומן "נפוליאון"
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 ביצה בגודל L
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
- שומשום
- קצח
- מלח גס
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.
- בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל מניחים את המוצרלה וגבינת השמנת. מחממים דקה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא. הבצק צריך להיות דביק אך שניתן לעבוד איתו.
- מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק רצועה עבה ומחברים את קצותיה ליצירת עיגול. עדיף לא לעבוד על משטח עבודה ולעבד את הבצק בידיים באוויר כדי שלא יידבק.
- מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומפזרים שומשום, קצח ומלח גס. לוחצים מעט ובעדינות את התוספות לבייגלה.
- אופים 15־20 דקות או עד שהבייגלה משחים מכל צדדיו.